Program-ceas

Program: Luni - Vineri (8:00 - 18:00)

Excizie lipom / chist epidermoid

Secția de chirurgie generală din cadrul Clinicii Angi San Buzău, efectuează intervenție de mică chirurgie în vederea eliminării lipoamelor, chisturilor epirdermoide, etc..

Excizie lipom

Lipomul este o formațiune tumoarală, formată din țesut adipos ce se poate localiza pe diferite zone ale corpului. Acesta se poate forma cu precădere în zonele cu grăsime prin multiplicarea exagerată a celulelor adipoase.

Lipomul este întâlnit cel mai frecvent la persoanele de vârsta a doua, uneori descoperite întâmplător, deoarece nu prezintă durere și au o creștere foarte lentă.

Cauzele apariției nu sunt concrete, studiile arată ca lipoamele se întâlnesc la mai mulți membri din cadrul aceleași familii, așadar ereditarea rămâne principala cauză.

Contactează-ne rapid


  La atingere, lipoamele sunt moi, cu o textură similară aluatului de pâine. Unele pot fi situate mai profund, dar majoritate sunt superficiale și implică zone estetice (gât, față, scalp). Lipoamele, de regulă au mai puțin de 5 centimetri, dar pot evolua cu trecerea timpului.  Aceste tumori benigne de grăsime pot fi dureroase dacă cresc și dacă apasă pe nervii din apropiere sau dacă au în structura lor multe vase de sânge.

  Aspectul lipomului este gălbui, învelit într-o membrană transparentă și subțire, iar forma este ușor neregulată.

  Excizie chist epidermoid

  Chisturile epidermoide sunt leziuni rotunde care se formează spontan sau în urma ruperii unui folicul pilosebaceu pilar (glandă de mici dimensiuni cu forma unui săculeț care se deschide la suprafața pielii, are în componență glande sebacee, care secretă sebum).

  Chisturile epidermoide sunt denumite și chisturi epidermice, sunt asimptomatice și pot apărea frecvent pe gât, trunchi, față, scrot sau în spatele urechii. Aceste chisturi conțin lipide, foliculi capilari, keratină, iar mirosul puternic produs de acestea se datorează conținutului de grăsimi, celulele descompuse sau infecției bacteriene.

  Excizia este tratamentul indicat și aceasta se realizeză doar dacă chistul nu prezintă infecție. În cazul în care chistul se infectează, intervenția chirurgicală se amână până șa ameliorarea inflamației. Medicul chirurg se asigură că îndepărtează întregul chist, inclusiv peretele acestuia, pentru a reduce riscurile de recidivă.

  Tratamentul chirurgical

  Înlaturarea chirurgicala este cea mai potrivita în cazul lipoamelor, a chisturilor sebacee și a furuncurilor.

  Intervenția de excizie a lipomului, se realizează complet, sub anestezie locală și constă în îndepărtarea tumorii și suturarea tegumentului.

  Tarife Chirurgie Generala

  Consult – 200 ron
  Control – 100 ron

  Tariful intervenției de excizie lipoame mici este de 1.000 RON.

  Tariful intervenției include:

  • Anestezie locala 
  • Materiale sanitare 
  • Asistenta medicala 

  Medici chirurgie generala Buzau

  Dr. Dedu Razvan

  medic primar chirurgie generala

  Dr. Bostan Catalin

  medic primar chirurgie generala

  De ce să alegi clinica Angi San?

  Posibilități de plată în rate prin BRD și TBI Bank.

  Acces gratuit la servicii medicale cu asigurarea privată de sănătate.

  Bloc operator construit la ultimele standarde și dotat cu echipamente performante.

  Servicii de calitate, medici cu experiență și personal empatic nevoilor tale.

  Galerie foto

  Programează-te online!

  Simplu și rapid! Procesul de programare durează 2 minute, iar la final nu trebuie să plătești nimic.

  Call Now Button