Colonoscopia este oprocedură ambulatorie care se realizează pentru a examina interiorul intestinului gros (colon și rect). Examinarea folosește un instrument numit colonoscop (numit uneori oscop). Acest instrument flexibil este foarte lung și include o cameră și capacitatea de a îndepărta țesutul (nu veți simți că țesutul este îndepărtat). O colonoscopie este folosită în mod obișnuit pentru a evalua simptomele gastrointestinale, cum ar fi sângerarea, durerile abdominale sau modificările obiceiurilor intestinale (frecvența, culoare și consistența).
Colonoscopia poate detecta afecțiuni precum colita, diverticuloza și inflamații intestinale. Dar, în principal, medicii caută polipi de colon precancerosi sau cancerigeni, care se găsesc în interiorul mucoasei colonului. Dacă medicii depistează polipi mici, îi pot îndepărta rapid și fără durere în timpul aceleiași colonoscopii. Polipii mari se pot îndepărta prin intervenția de polipectomie.
Ce afecțiuni pot fi tratate cu ajutorul colonoscopiei?
În timpul unei proceduri de colonoscopie medicul poate identifica o serie de afecțiuni precum:
Pot exista unele restricții legate de alimentație înainte de a face o colonoscopie, dar aceasta va varia în funcție de instrucțiunile medicului tău. Ți se poate cere să limitezi sau să elimini alimentele solide cu câteva zile înainte de procedură. De asemenea, se poate cere administrarea de laxative pe cale orală.
În timpul procedurii:
După operația de colonoscopie vei rămâne într-o cameră de recuperare pentru observație până când ești gata de externare. Este posibil să simți unele crampe sau o senzație de balonare, dar acest lucru ar trebui să treacă repede.
Este recomandat să pleci acasă însoțit de un membru al familiei sau de un prieten. În plus, trebuie să eviți consumul de alcool, conducerea vehiculelor și folosirea utilajelor periculoase timp de 24 de ore după procedură;
Este indicat să aștepți până a doua zi după procedură pentru a relua activitățile normale. Dacă polipii au fost îndepărtați sau s-a făcut o biopsie, este posibil să observi o sângerare rectală ușoară timp de una sau două zile după procedură. Nu te speria, este perfect normal;
Începând cu a doua zi după intervenție poți reveni la obiceiurile tale alimentare.
Tariful intervenției de colonoscopie este de:
Acces gratuit la serviciile medicale a pacienților cu asigurare privată de sănătate, sau asigurare socială de sănătate (în limita bugetului de la Casa de Asigurări Sociale de Sănătate).
Tariful intervenții include:
În vederea pregătirii pentru colonoscopie este nevoie de o consultație inițială cu unul dintre medicii noștri de gastroenterologie.
Programează-te la o consultație și redobândește-ți starea de bine!
Posibilități de plată în rate prin BRD și TBI Bank.
Acces gratuit la servicii medicale cu asigurarea privată de sănătate.
Bloc operator construit la ultimele standarde și dotat cu echipamente performante.
Servicii de calitate, medici cu experiență și personal empatic nevoilor tale.
Simplu și rapid! Procesul de programare durează 2 minute, iar la final nu trebuie să plătești nimic.
Prin completarea acestui formular, îți dai acordul să primești oferte promotionale, mesaje comerciale si noutati din partea clinicii Angi San Buzau.