Program-ceas

Program: Luni - Vineri (8:00 - 18:00)

Colecistectomia - Operație Colecist

Secția de chirurgie generală din cadrul Clinicii Angi San Buzău, efectuează operație de litiază biliară (pietre la fiere).

Colecistectomia laparoscopică este intervenția minim invazivă de extirpare a colecistului (fierea, vezica biliară).

Care sunt simptomele?

Principalele simptome prezente în cazul colecistului sunt: durerile localizate sub ficat și în capul pieptului, senzația de greață/vărsături, balonare, gust amar și migrene.

De cele mai multe ori simptomele apar după masă, în mod special când se consumă alimente grase sau care prezintă conținut ridicat de grăsimi.

Ce cauzează colecistita?

Colecistita apare în momentul în care vezica biliară se inflamează. Acest lucru poate fi cauzat de mai mulți factori precum: calculi biliari care pot bloca tubul (canalul chistic) prin care curge bila când părăsește vezica biliară, o infecție poate declanșa inflamația vezicii biliare, o posibilă tumoare poate încetini sau împedica scurgerea bilei în mod natural sau probleme apărute la nivelul vaselor de sânge care se deterioreaza și reduc fluxul sanguin către vezica biliară.

Contactează-ne rapid


  Cum este diagnosticată colecistita?

  Cea mai utilă investigație este ecografia abdominală pentru diagnosticul pietrelor la fiere. Aceasta se poate efectua în cadrul clinicii Angi San de catre medicul gastroenterolog sau chirurg.

  În urma efectuării ecografiei abdominale medicul va putea pune diagnosticul de litiază veziculară simplă sau complicată.

  Analizele de sânge recomandate de medicul specialist vor completa diagnosticul.

  Operație colecist laparoscopic

  Singurul tratament eficient a litiazei biliare în cazuri avansate este intervenția chirurgicală care se poate efectua prin procedura laparoscopică în clinica Angi San.

  Laparoscopia este o metodă chirurgicală minim invazivă folosită pentru operații la nivelul organelor abdominale și genitale interne.

  Chirurgia minim invazivă se realizează în totalitate sub ghidaj endoscopic, printr-o serie de manevre chirurgicale prin trei sau mai multe incizii mici, de aproximativ 0.5-1.5 cm.

  Colecistectomia laparoscopică se realizează sub anestezie generală, administrată de medicul specialist ATI. Pacientul este supravegheat în permanență, până la trezire, de către echipa ATI.

  Operația de colecist laparoscopic are o durată medie de 60 min.

  Operația laparoscopică de fiere are mai multe avantaje:

  • recuperare rapidă
  • complicații de plagă mult mai mici, fară infecții
  • incizii mici, fără cicatrici mari și inestetice
  • vizibilitate precisă asupra colecistului și a organelor localizate în jur
  • durere postoperatorie redusă.

  La un număr redus de pacienți intervenția laparoscopică nu este potrivită din cauza imposibilității vizualizării organelor în mod precis. În acest caz medicul chirurg va efectua procedura prin metoda deschisă chirurgicală.

  Factorii precum infecție severă, perforație, obezitate, sângerare, pot crește șansele convertirii operației laparoscopice într-una deschisă.

  Așteptări după colecistectomie

  După operația de colecist pacientul va fi ținut sub observație, în medie, 24 de ore, înainte de a fi externat din clinica Angi San. Momentul externării depinde de mai mulți factori precum: tipul de colecistectomie efectuată, starea fizică generală și reacția organismului după operație.

  În zilele următoare post colecistectomie, este posibil ca pacientul să resimtă dureri moderate în zonele în care au fost efectuate inciziile. Orice disconfort sau durere se va atenua în câteva zile.

  Riscul unei infecții după o intervenție de colecist este scăzut și majoritatea persoanelor se recuperează complet în termen de 4 săptămâni.

  Preț operație colecist

  Tariful intervenției chirurgicale de colecistectomie prin procedura laparoscopică, este de 7.000 lei.

  Posibilitate plată în rate prin TBI Bank și BRD sau acces gratuit la serviciile medicale a pacienților cu asigurare privată de sănătate.

  Prețul include:

  • Anestezie generală
  • Internare 1 zi în rezervă individuală
  • Asistență medicală
  • Hrană
  • Materiale sanitare
  • Medicamente
  • Optiunea unui însoțitor (250 lei/zi)

    

  În vederea pregătirii pentru operația de fiere este nevoie de o consultație inițială cu unul dintre medicii noștri de chirurgie generală.

  Programează-te la o consultație, colecistita poate fi considerată o urgență!

  De ce să alegi clinica Angi San?

  Posibilități de plată în rate prin BRD și TBI Bank.

  Acces gratuit la servicii medicale cu asigurarea privată de sănătate.

  Bloc operator construit la ultimele standarde și dotat cu echipamente performante.

  Servicii de calitate, medici cu experiență și personal empatic nevoilor tale.

  Receptie

  Contactează-ne rapid


   Programează-te online!

   Simplu și rapid! Procesul de programare durează 2 minute, iar la final nu trebuie să plătești nimic.

   Programează-te online!

   Simplu și rapid! Procesul de programare durează 2 minute, iar la final nu trebuie să plătești nimic.

   Call Now Button