Program-ceas

Program: Luni - Vineri (8:00 - 18:00)

Operație excizie chist Baker prin metoda artroscopică

Secția de chirurgie din cadrul Clinicii Angi San Buzău efectuează operația de excizie a chistului Baker prin metoda artroscopică.

Ce este chistul Baker?

Un chist Baker este o creștere plină de lichid din spatele genunchiului. Acesta provoacă o umflătură și o senzație de etanșeitate. Numit și chist popliteu, un chist Baker provoacă uneori durere. Durerea se poate agrava atunci când îndreptați complet sau îndoiți genunchiul.

Un chist Baker este de obicei rezultatul unei probleme cu articulația genunchiului, cum ar fi artrita sau o ruptură de cartilaj. Ambele condiții pot determina genunchiul să producă prea mult lichid.

Deși un chist Baker poate provoca umflături și disconfort, tratarea problemei de bază care o cauzează oferă de obicei o ușurare.

chist-baker

Contactează-ne rapid


  Care sunt simptomele chistului Baker?

  În unele cazuri, un chist Baker nu provoacă durere și este posibil să nu o observați. Dacă însă apar simptome, acestea pot include:

  • Umflare în spatele genunchiului și uneori în picior
  • Dureri de genunchi
  • Rigiditate și incapacitatea de a flexa complet genunchiul

  Aceste simptome se pot agrava după ce ați fost activ sau dacă ați stat mult timp în picioare. Este necesar să solicitați asistență medicală dacă aveți dureri și umflături în spatele genunchiului. Deși puțin probabil, aceste simptome pot fi un semn al unui cheag de sânge într-o venă a piciorului.

  Ce cauzează chistul Baker?

  Un fluid lubrifiant numit lichid sinovial ajută piciorul să se balanseze fără probleme și reduce frecarea dintre părțile mobile ale genunchiului. Însă, uneori condițiile de bază pot determina genunchiul să producă prea mult lichid sinovial. Când se întâmplă acest lucru, lichidul se poate acumula în partea din spate a genunchiului, ducând la apariția unui chist Baker. Acest chist poate să apară uneori și dacă aveți o afecțiune de sănătate, cum ar fi:

  • osteoartrită – de obicei cauzată de „uzura” articulațiilor la persoanele cu o vârstă înaintată; afectează în special genunchii, șoldurile, mâinile și degetul mare de la picior
  • artrită inflamatorie – inclusiv artrita reumatoidă, care este un tip mai puțin frecvent de artrită și este cauzată de sistemul imunitar care atacă articulațiile
  • gută – un tip de artrită care afectează de obicei degetul mare de la picior și este cauzată de o acumulare a deșeului de acid uric în sânge

  Chisturile lui Baker se dezvoltă de obicei la persoanele cu vârsta cuprinsă între 30 și 70 de ani, deși pot afecta persoane de orice vârstă, inclusiv copiii.

  Cum este diagnosticat chistul Baker?

  Este necesar să luați legătura cu un medic specialist dacă aveți un nod în spatele genunchiului care vă cauzează probleme și nu se limpezește de la sine. De obicei, medicul va putea diagnostica un chist Baker examinându-ți partea din spate a genunchiului și punându-ți întrebări despre simptomele tale.

  Pot fi recomandate teste pentru a exclude alte afecțiuni mai grave, cum ar fi o tumoare, un anevrism (bombă într-o secțiune a unui vas de sânge) sau TVP (tromboză venoasă profundă). Este posibil să aveți nevoie de o scanare cu ultrasunete sau de o scanare RMN.

  Operație Excizie chist Baker

  În unele cazuri, este posibil să se poată aspira un astfel de chist. Cu toate acestea, este posibil să nu poată fi realizată aspirarea chisturilor cronice, deoarece lichidul din interiorul lor este prea gros.

  Îndepărtarea chirurgicală a unui chist Baker nu este ușoară deoarece, spre deosebire de alte tipuri de chisturi, acestea nu au un strat protector gros. Poate fi necesară o intervenție chirurgicală pentru a vă repara articulația genunchiului dacă este deteriorată semnificativ ca urmare a unei răni sau a unei afecțiuni precum osteoartrita.

  De obicei, se folosește un tip de intervenție chirurgicală cunoscută sub numele de artroscopie. Chirurgul va folosi un instrument numit artroscop pentru a privi în interiorul articulației genunchiului. Instrumentele chirurgicale mici pot fi folosite alături de artroscop pentru a repara orice daune.

  Operație excizie chist Baker prin metoda artroscopică

  Dacă o problemă articulară cauzează chistul, poate fi efectuată o intervenție chirurgicală artroscopică pentru a repara problema. De exemplu, dacă o ruptură de cartilaj determină acumularea lichidului sinovial în genunchi, chirurgul îndepărtează sau repară cartilajul rupt. În același timp, chirurgul poate elimina și lichidul din chist.

  Excizia chistului Baker se realizează sub anestezie generală, administrată de medicul specialist ATI. Pacientul este supravegheat în permanență, până la trezire, de către echipa ATI.

  operatie-artroscopică

   

  Operația artroscopică are multiple avantaje:

  • Risc mai mic de complicații

  Inciziile mai mici făcute în timpul unei proceduri artroscopice înseamnă că există o șansă mai mică de infecție. În plus, procedura este mai simplă și mai simplă decât o abordare tradițională. Acest lucru se datorează în primul rând faptului că nu trebuie tăiați mușchii sau tendoanele.

  • Timp de recuperare mai rapid

  Inciziile tale se vor vindeca într-o zi sau două de la operație și, probabil, vei putea reveni la activitățile zilnice la scurt timp după aceea. Artroscopia este aproape întotdeauna efectuată ca o procedură ambulatorie. Aceasta înseamnă că puteți merge acasă în aceeași zi în care a fost efectuată operația. 

  • Mai puțină durere postoperatorie

  Pe lângă o recuperare mai rapidă, intervenția chirurgicală artroscopică duce adesea la mai puțină durere în primele zile după procedură. Deși ar trebui să vă așteptați în continuare la unele dureri și umflături, aceste simptome sunt vizibil mai ușor de gestionat, mai ales în comparație cu durerea postoperatorie care este în mod obișnuit experimentată după o intervenție chirurgicală deschisă. Acest lucru se datorează în primul rând faptului că procedurile artroscopice sunt mai puțin invazive și mai puțin traumatice decât operațiile deschise.

  Așteptări după operația de excizie a chistului Baker

  De obicei, durează aproximativ 4 săptămâni după excizia chistului lui Baker pentru ca rana să se vindece complet. În incizie se va forma o umflătură fermă de țesut cicatricial. Pe măsură ce rana se vindecă, umflătura va dispărea încet. Cusăturile sunt de obicei îndepărtate la aproximativ două săptămâni după operație. Probabil că veți simți durere sau disconfort în primele zile și vi se va administra o combinație de medicamente pentru durere, după cum este necesar. De obicei, este prescris un analgezic eliberat pe bază de rețetă și trebuie luat conform instrucțiunilor de pe flacon. 

  Tarif Operație chist Baker:

  Tariful intervenției chirurgicale de excizie chist baker  prin procedura artroscopică, este de 4.000 Ron.

  Aveți posibilitatea de a plăti în rate (TBI Bank, BRD) și acces gratuit la serviciile medicale a pacienților cu asigurare privată de sănătate.

  Tariful intervenției include:

  • Anestezie generală
  • Internare de zi în rezervă individuală
  • Asistență medicală
  • Hrană
  • Materiale sanitare
  • Medicamente
  • Opțiunea unui însoțitor (250 lei/zi)

  În vederea pregătirii pentru excizia chistului Baker este nevoie de o consultație inițială cu unul dintre medicii noștri de chirurgie ortopedică.

  Programează-te la o consultație, excizia chistului Baker îți poate îmbunătăți semnificativ mobilitatea genunchiului

  Bloc operator dotat cu echipamente performante

  1. Laparoscop cu trusa completa de chirurgie laparoscopica
  2. Turn de chirurgie endoscopica
  3. Microscop operator performant pentru microchirurgie
  4. Instrumentar chirurgical complet pentru operatii minim invazive si clasice
   

  Medici ortopedie Buzau

  dr Mihai Dan ortoped

  Dr. Mihai Dan-Gabriel

  medic primar ortoped

  Dr. Hiohi Valentin

  medic specialist ortopedie-traumatologie

  Dr. Porumb Dragos

  medic primar ortopedie-traumatologie

  De ce să alegi clinica Angi San?

  Posibilități de plată în rate prin BRD și TBI Bank.

  Acces gratuit la servicii medicale cu asigurarea privată de sănătate.

  Bloc operator construit la ultimele standarde și dotat cu echipamente performante.

  Servicii de calitate, medici cu experiență și personal empatic nevoilor tale.

  Receptie

  Contactează-ne rapid


   Programează-te online!

   Simplu și rapid! Procesul de programare durează 2 minute, iar la final nu trebuie să plătești nimic.

   Programează-te online!

   Simplu și rapid! Procesul de programare durează 2 minute, iar la final nu trebuie să plătești nimic.

   Call Now Button