Artroscopia este o procedură chirurgicală pe care medicii o folosesc pentru a privi, diagnostica și trata probleme în interiorul unei articulații. Este o intervenție chirurgicală minoră și se face pe o bază ambulatorie, ceea ce înseamnă că puteți merge acasă în aceeași zi.
Artroscopia este o procedură minim invazivă. Procedura are loc prin mici incizii. În comparație cu o intervenție chirurgicală deschisă, beneficiile includ:
Artroscopia este o procedură relativ sigură, însă rareori există și complicații. Printre acestea se numără:
Medicii folosesc artroscopia pentru a diagnostica și trata o serie de probleme ale articulațiilor, tendonului și ligamentelor, cum ar fi:
În timpul procedurii, medicul dumneavoastră va introduce un instrument special numit artroscop printr-o mică incizie, de dimensiunea unui buton, pentru a putea efectua procedura. Acest instrument îi permite medicului să vadă în interiorul articulației. Camera proiectează o imagine a articulației pe un ecran iar chirurgul va umple articulația cu lichid steril pentru a o lărgi, astfel încât zona ce trebuie tratată să fie mai ușor de văzut.
Astfel, medicul va putea privi în interiorul articulației, va putea diagnostica problema și va decide ce tip de operație este necesară. Dacă aveți nevoie de operație, medicul va introduce alte instrumente speciale prin alte incizii mici numite portaluri. Le vor folosi pentru a tăia, apuca și ancora cusături în os.
Dacă medicul dumneavoastră decide că aveți nevoie de o intervenție chirurgicală tradițională, „deschisă” pentru a remedia problema, o pot face în același timp cu operația artroscopică. Când procedura este finalizată, medicul va elimina artroscopul și orice atașamente, apoi va închide rana cu bandă sau cusături speciale.
Când artroscopia se termină, veți fi dus într-o sală de recuperare unde vă veți odihni aproximativ o oră sau mai mult. Este posibil să aveți ceva dureri în articulație după operație. Medicul dumneavoastră vă poate prescrie medicamente pentru durere și exerciții fizice. De asemenea, ar putea prescrie medicamente pentru a preveni formarea cheagurilor de sânge.
Aplicați gheață în primele 24 de ore pentru a reduce umflarea. Dacă ați avut artroscopia la genunchi, ridicați piciorul pentru a reduce durerea. Luați medicamente pentru durere conform prescripției și nu beți alcool.
Veți avea mici răni perforate acolo unde instrumentele artroscopice au intrat în corp. A doua zi după operație, este posibil să puteți îndepărta bandajele chirurgicale și să le înlocuiți cu benzi mici pentru a acoperi inciziile. Medicul dumneavoastră va elimina cusăturile nedizolvabile după o săptămână sau 2. Vă puteți întoarce adesea la serviciu sau la școală în câteva zile de la operație. Recuperarea completă a articulațiilor durează de obicei câteva săptămâni. Poate dura câteva luni pentru a reveni la normal.
Pentru detalii și progrămari, vă rugăm să luați legătura cu consultantul nostru medical la numărul de telefon 0773 996 999.
Tariful intervenției chirurgicale prin procedura artroscopică, este de 7.500 Ron.
Posibilitate de plată în rate prin TBI Bank și BRD sau acces gratuit la serviciile medicale a pacienților cu asigurare privată de sănătate.
În vederea pregătirii pentru artroscopie genunchi este nevoie de o consultație inițială cu unul dintre medicii noștri de chirurgie ortopedică.
Programează-te la o consultație, artroscopia genunchiului îți poate îmbunătăți semnificativ mobilitatea genunchiului!
Posibilități de plată în rate prin BRD și TBI Bank.
Acces gratuit la servicii medicale cu asigurarea privată de sănătate.
Bloc operator construit la ultimele standarde și dotat cu echipamente performante.
Servicii de calitate, medici cu experiență și personal empatic nevoilor tale.
Simplu și rapid! Procesul de programare durează 2 minute, iar la final nu trebuie să plătești nimic.
Prin completarea acestui formular, îți dai acordul să primești oferte promotionale, mesaje comerciale si noutati din partea clinicii Angi San Buzau.