Program-ceas

Program: Luni - Vineri (8:00 - 18:00)

Apendicectomie - Operație Apendicită

Secția de chirurgie generală din cadrul Clinicii Angi San Buzău, efectuează intervenție de îndepărtare a apendicelui inflamat prin procedura de apendicectomie laparoscopică.

Ce este apendicectomia?

Apendicectomia sau operația de apendicită efectuată laparoscopic presupune îndepărtarea chirurgicală a apendicelui inflamat cu ajutorul unor instrumente introduse în abdomen prin incizii de mici dimensiuni. Această intervenție este practicată în urma inflamației apendicelui pentru a evita complicațiile severe, precum peritonita sau abcesul abdominal.

Care sunt simptomele apendicitei?

Simptomele tipice apendicitei includ dureri localizate în zona abdominală dreaptă, greață și febră. Durerile se pot intensifica pe măsură ce inflamația apendicelui evoluează.

Apendicita poate să apară în momentul în care apendicele este blocat de un corp străin sau ca răspuns al unei inflamații / infecții prezente în corpul nostru.

Contactează-ne rapid


  Cum este diagnosticată apendicita?

  Diagnosticul este sugerat de simptomele descrise de pacient și de examenul clinic efectuat de medicul chirurg. Pentru o mai bună diagnosticare se pot solicita și alte examene: teste de urină, examene imagistice abdominale, teste de sânge.

  Operație apendicită laparoscopică

  Singurul tratament eficient este intervenția chirurgicală care se poate efectua prin procedura laparoscopică în clinica Angi San din Buzău.

  Laparoscopia este o metodă chirurgicală minim invazivă folosită pentru operații la nivelul organelor abdominale și genitale interne.

  Chirurgia minim invazivă se realizează în totalitate sub ghidaj endoscopic, printr-o serie de manevre chirurgicale prin trei sau mai multe incizii mici, de aproximativ 0.5-1.5 cm.

  Apendicectomia laparoscopică se realizează sub anestezie generală, administrată de medicul specialist ATI. Pacientul este supravegheat în permanență, până la trezire, de echipa ATI.

  Intervenția laparoscopică are mai multe avantaje:

  • recuperare rapidă
  • complicații de plagă mult mai mici, fară infecții
  • incizii mici, fără cicatrici mari și inestetice
  • vizibilitate precisă asupra apendicelui și a organelor localizate în jur
  • durere postoperatorie redusă.

  La un număr redus de pacienți intervenția laparoscopică nu este potrivită din cauza imposibilității vizualizării organelor în mod precis. În acest caz medicul chirurg va efectua procedura prin metoda deschisă chirurgicală.

  Factorii precum infecție severă, perforație, obezitate, sângerare, pot crește șansele convertirii operației laparoscopice într-una deschisă.

  Așteptări după apendicectomie

  După operația de apendicită pacientul va fi ținut sub observație, în medie, 24 de ore, înainte de a fi externat din clinica Angi San. Momentul externării depinde de mai mulți factori precum: tipul de apendicectomie efectuată, starea fizică generală și reacția organismului după operație.

  În zilele următoare post apendicectomie, este posibil ca pacientul să resimtă dureri moderate în zonele în care au fost efectuate inciziile. Orice disconfort sau durere se va atenua în câteva zile.

  Riscul unei infecții după o intervenție de apendicită este scăzut și majoritatea persoanelor se recuperează complet în termen de 4-6 săptămâni.

  Preț operație apendicită

  Tariful intervenției chirurgicale de apendicectomie prin procedura laparoscopică, este de 6.500 lei.

  Posibilitate plată în rate prin TBI Bank și BRD sau acces gratuit la serviciile medicale a pacienților cu asigurare privată de sănătate.

  Prețul include:

  • Anestezie generală
  • Internare 1 zi în rezervă individuală
  • Asistență medicală
  • Hrană
  • Materiale sanitare
  • Medicamente
  • Opțiunea unui însoțitor (250 lei/zi)

    

  În vederea pregătirii pentru operația de îndepărtarea a apendicelui inflamat este nevoie de o consultație inițială cu unul dintre medicii noștri de chirurgie generală.

  Programează-te la o consultație, apendicita acută sau cronică poate fi considerată o urgență!

  De ce să alegi clinica Angi San?

  Posibilități de plată în rate prin BRD și TBI Bank.

  Acces gratuit la servicii medicale cu asigurarea privată de sănătate.

  Bloc operator construit la ultimele standarde și dotat cu echipamente performante.

  Servicii de calitate, medici cu experiență și personal empatic nevoilor tale.

  Receptie

  Contactează-ne rapid


   Programează-te online!

   Simplu și rapid! Procesul de programare durează 2 minute, iar la final nu trebuie să plătești nimic.

   Programează-te online!

   Simplu și rapid! Procesul de programare durează 2 minute, iar la final nu trebuie să plătești nimic.

   Call Now Button