Program-ceas

Program: Luni - Vineri (8:00 - 18:00)

 Vindecarea hemoroizilor în stadii avansate cu ajutorul hemoroidoplastiei laser

Vindecarea hemoroizilor în stadii avansate cu ajutorul hemoroidoplastiei laser

Hemoroidoplastia laser reprezintă cea mai nouă, modernă și eficientă metodă de îndepărtarea a hemoroizilor minim invaziv, fără complicații și fără perioadă de spitalizare. Totodată este un tratament excelent pentru stadiile avansate ale bolii, cu 100% șanse de vindecare. Începând de anul acesta, spitalul Angi San aduce la Buzău tehnologia performantă necesară realizării acestei intervenții revoluționare de tratare a hemoroizilor. Iată ce persoane pot beneficia de procedură:

Persoanele diagnosticate cu hemoroizi de gradul 2, 3 sau 4

Persoanele cu hemoroizi interni de gradul 1 nu sunt eligibile pentru această procedură. În acest stadiu, de obicei, pot apărea ocazional sângerări anale, însă fără alte simptome îngrijorătoare. De aceea, este foarte importantă prezentarea la medic întrucât poate preveni agravarea și avansarea bolii. De asemenea, tratamentul indicat în stadiul 1 al bolii poate fi reprezentat de ligaturare cu benzi elastice (RBL), prin care se limitează fluxul sanguin, medicul plasând la baza hemoroidului un inel de cauciuc, care va dispărea natural, la defecație.

Boala hemoroidală de gradul 2

Gradul 2 al bolii hemoroidale presupune că hemoroizii au devenit externi, însă se reduc spontan de la sine. Cu toate acestea, se intensifică simptomele supărătoare: sângerare, durere în poziția șezut, prolapsul hemoroizilor la efort. Tot acesta este și stadiul începând cu care bolnavii pot beneficia de hemoroidoplastie laser.

Boala hemoroidală de gradul 3

Gradul 3 echivalează cu un stadiu avansat al bolii, când hemoroizii externi nu se mai reduc spontan și este nevoie de ajutor manual pentru reinserția lor. Pot apărea sângerări importante, mâncărime, durere și disconfort, chiar și iritații în zona anusului. În această etapă, doar 50% dintre pacienți mai pot fi vindecați fără intervenție chirurgicală.

Boala hemoroidală de gradul 4

Este ultimul stadiu al bolii hemoroidale în care apare prolapsul permanent al hemoroizilor, fără posibilitatea de reinserție din cauza creșterii în volum a acestora. Este stadiul în care există o serie de riscuri asociate: edem anal, hemoragii masive, paraproctită purulentă (inflamaţie purulentă la nivelul ţesutului) şi chiar necroza țesuturilor hemoroidale. Totodată este un stadiu care poate fi abordat prin hemoroidoplastia laser.

Ce presupune hemoroidoplastia laser?

Hemoroidoplastia utilizează laserul pentru coagularea fluxului sanguin hemoroidal. Această metodă se efectuează cu anestezie generală, durează aproximativ o oră și este complet nedureroasă. Iată ce presupune:

Ø  Cantitatea intensă de căldură determinată de fasciculul laser care cauterizează și sigilează vasele de sânge;

Ø  Hemoroizii se micșorează, reducând în același timp riscul de sângerare excesivă în timpul procedurii și după aceea;

Ø Datorită preciziei procedurii, aceasta nu lasă niciun efect asupra țesuturilor înconjurătoare și nici asupra sfincterului anal.

Beneficiile hemoroidoplastiei laser

Ø  Mai puține riscuri și complicații potențiale;

Ø  Pacienții nu necesită internare, deci merg acasă imediat după procedură;

Ø  Tratează hemoroizii în stadii avansate;

Ø  Fără sângerare, dureri sau disconfort;

Ø  Recuperare ușoară datorită absenței cicatricilor.

Hemoroidoplastia laser îmbunătățește substanțial calitatea vieții, oferă rezultate rapide, cu disconfort minim și o recuperare extrem de ușoară. Începând din anul 2023, spitalul Angi San oferă consultații și intervenții pentru tratarea și vindecarea bolii hemoroidale de gradul 2, 3 și 4 cu ajutorul tehnologiei performante ce permite realizarea hemoroidoplastiei laser. Programează-te și tu la un consult și scapă în mai puțin de o oră de hemoroizi!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Call Now Button