Sforăi? Nu te odihnești bine? Te trezești des noaptea? Află dacă suferi de apnee în somn! ⭐Diagnostic și tratament specializat!
De ce apare apneea in somn? Caile respiratorii se inchid partial sau total din cauza relaxarii musculaturii din interiorul gatului. Cand pacientul trage aer in piept, aerul nu poate ajunge in plamani, si asa apar trezirile provocate de lipsa de aer. Cauzele aparitiei apneei in somn reprezinta un mix de factori genetici si biologici, comportamentali:
Sindromul de apnee în somn (SAS) se manifestă prin pauze sau limitări ale respirației care limitează cantitatea de oxigen care ajunge la creier, iar insuficienta oxigenare a sângelui are repercusiuni la nivelul tuturor organelor şi sistemelor organismului.
Absența depistării precoce a bolii și a terapiei specifice atrage în timp complicații cardiovasculare (infarct miocardic, tulburări de ritm, hipertensiune arterială rezistentă la tratament), neurologice (accidente vasculare cerebrale), respiratorii (insuficiențe respiratorii, complicarea astmului bronșic sau a BPOC), diabet zaharat, tulburări erectile, impotență, sindrom metabolic etc. De aceea, diagnosticarea și tratarea apneei reprezintă pași importanți în reechilibrarea organismului.
Pentru a incepe tratarea apneei, cel mai important este ca pacientul sa fie diagnosticat.
Pacientul va fi monitorizat o noapte cu un aparat specific, asemanator cu un holter mai mic, care înregistrează felul în care respiră în timpul somnului, câte pauze exista, care este lungimea lor, daca este afectata saturatia de oxigen, daca apare sforaitul, in ce perioade ale noptii apare si alti indicatori.
In functie de informatiile obtinute in timpul monitorizarii, pacientul este apoi tratat mecanic, pentru a împiedica lipirea pereților faringelui, și primește astfel aer cu o presiune minimă necesară ca să mențină gâtul deschis. Aceasta procedura se numeste terapie cu presiune continuă pozitivă cu dispozitiv CPAP (continuous positive airway pressure) și este personalizata individual pentru fiecare pacient: poate fi un aparat diferit, presiune diferita, cu sau fara presiune variabila, cu sau fara oxigen.
Alte posibile tratamente ale apneei sunt: utilizarea unei proteze de avansare mandibulară, chirurgia ORL (prin tehnici minim invazive, cu internare de o zi sau maxim 3 zile).
Consult somnologic | 250 RON |
Control somnologic | 150 RON |
Poligrafie | 350 RON |
Consult + poligrafie | 550 RON |
La Angi San, combinăm profesionalismul de top cu empatia și inovația medicală pentru a-ți oferi îngrijire la cele mai înalte standarde. Experiența noastră vastă și dedicarea întregii noastre echipe fac diferența în fiecare etapă a îngrijirii tale.
Posibilități de plată în rate prin BRD și TBI Bank.
Acces gratuit la servicii medicale cu asigurarea privată de sănătate.
Bloc operator construit la ultimele standarde și dotat cu echipamente performante.
Servicii de calitate, medici cu experiență și personal empatic nevoilor tale.
Fă primul pas spre o viață mai sănătoasă și programează-te la o consultație! Procesul de programare este rapid și simplu, durează 2 minute, iar la final nu trebuie să plătești nimic.
Programează-mă Online