Program-ceas

Program: Luni - Vineri (8:00 - 18:00)

Operație Hernie Ombilicală

Secția de chirurgie din cadrul Clinicii Angi San Buzău, efectuează operația de hernie ombilicală prin metoda laparoscopică.

Ce este hernia ombilicală?

Hernia ombilicală este foarte frecvent întâlnită la sugari și copiii mici, în special la bebelușii născuți prematur. Aceasta apare sub forma unui nodulul nedureros în interiorul sau în apropierea buricului.

 

Hernia ombilicală poate crește în dimensiuni atunci când râzi, tușești, plângi sau mergi la toaletă și se poate micșora când te relaxezi sau în timpul somnului.  Aceasta afecțiune se poate dezvolta și la adulți, iar fără tratament, hernia se va agrava probabil în timp.

 
hernie-ombilicala

Contactează-ne rapid


  Care sunt simptomele unei hernii ombilicale?

  Hernia ombilicală la copii sunt de obicei nedureroase, însă dacă apare la vârsta adultă, aceasta poate provoca disconfort abdominal. Simptomele herniei ombilicale sunt următoarele:

  • Durere în zona buricului
  • Stări de greață
  • Piele sensibilită, umflare sau decolorare la locul herniei

  Diagnosticul și tratamentul prompt pot ajuta la prevenirea complicațiilor. Recomandarea noastră este să luați legătura cu un medic specialist dacă vă confruntați cu unul dintre simptomele enumerate mai sus.

   

  Ce cauzează hernia ombilicală?

  În timpul sarcinii, cordonul ombilical trece printr-o deschidere din abdomenul bebelușului. Această deschidere ar trebui să se închidă la scurt timp după naștere, dar în unele cazuri mușchii nu se sigilează complet.

  Acest fapt lasă un punct slab în peretele muscular din jurul peretelui abdominal. O hernie ombilicală se poate dezvolta atunci când țesutul gras sau o parte a intestinului pătrunde într-o zonă din apropierea buricului. La adulți, factorii care pot contribui la dezvoltarea unei hernie ombilicale includ:

  • O greutate corporală foarte mare (supraponderalitatea sau obezitate)

  • O poziție a corpolui încordată în timp ce sunt ridicate sau mutate obiecte grele

  • Prezența unei tuse puternice persistente pe perioade lungi de timp

  • Prezența unei sarcini multiple, precum gemeni sau tripleți.

  Cum este diagnosticată hernia ombilicală?

  Hernia ombilicală este de regulă diagnosticată de medic în timpul unei examinări fizice a pacientului. Medicul va palpa zona dureroasă și va simți o umflătură în zona buricului. Umflarea poate fi mai vizibilă atunci când copilul plânge și poate deveni mai mică sau poate chiar dispărea atunci când copilul se relaxează sau se odihnește pe spate. În timpul examinării, medicul specialist va stabili dacă hernia este reductibilă și dacă aceasta poate fi împinsă înapoi în cavitatea abdominală.

   

  Mai apoi, medicul va concluziona dacă hernia ombilicală este prinsă în deschiderea abdominală. În acest caz, ne confruntăm cu o afecțiune medicală gravă în care intestinul proeminent este prins și lipsit de alimentarea cu sânge. Intestinul poate deveni rapid necrotic dacă nu este reparat, ceea ce necesită îndepărtarea chirurgicală a intestinului afectat.

   

  Totodată, medicul poate solicita analize de sânge suplimentare pentru a căuta semne de infecție care rezultă din intestinul sugrumat. De asemenea, se poate efectua și o radiografie, RMN sau CT pentru a examina intestinul mai atent, mai ales dacă hernia nu mai este reductibilă.

   

  Operație hernie ombilicală

   Pentru a scăpa de hernia ombilicală este recomandată intervenția chirurgicală. Cele două tehnici utilizate pentru repararea herniei ombilicale sunt: chirurgia deschisă tradițională și chirurgia laparoscopică. Ambele tehnici oferă rezultate excelente. Cel mai eficient mod de intervenție asupra herniei ombilicale este desemnat de către medicul specialist. În general, această procedură este realizată prin metoda laparoscopică. 
   

  Operație hernie ombilicală laparoscopic

  Laparoscopia este o metodă chirurgicală minim invazivă folosită pentru operații la nivelul organelor abdominale și genitale interne. Intervențiile laparoscopice presupun efectuarea de mici incizii la distanță de hernie, prin care sunt introduse instrumente și o cameră video pentru efectuarea operației. 

  Abdomenul este umflat cu dioxid de carbon pentru a crea un spațiu de lucru, iar în timpul procedurii conținutul herniei este tras înapoi în abdomen. Apoi, o bucată subțire de plasă atent selectată este de obicei suturată sau lipită de țesuturile de susținere din jurul zonei afectate. 

  Operația de hernie ombilicala laparoscopic are o durată medie de 60 min. Intervenția chirurgicală a herniei ombilicale se realizează sub anestezie generală, administrată de medicul specialist ATI. Pacientul este supravegheat în permanență, până la trezire, de către echipa ATI.
   

  Operația laparoscopică are multiple avantaje:

  • recuperare rapidă

  • complicații de plagă mult mai mici, fără infecții

  • incizii mici, fără cicatrici mari și inestetice

  • vizibilitate precisă asupra zonei operate și a organelor localizate în jur

  • durere postoperatorie redusă.

   

  Așteptări după operația de hernie ombilicală

  De cele mai multe ori, vă puteți întoarce acasă chiar în aceeași zi în care a fost efectuată operația de hernie ombilicală. Puteți resimți durerile locale si o stare de disconfort pentru perioade scurte de timp, însă veți primi de la medicul specialist medicamente pentru calmarea acestor simptome. Aceste stări post-operatorii durează cel mult o săptămână după intervenție, iar umflătura ar trebui să dispară în maxim două săptămâni. 

   

  Timpul de recuperare variază de la pacient la pacient. Cel mai probabil, veți avea o restricție de a ridica greutăți timp de 4-6 săptămâni după procedura. Cei mai mulți dintre pacienți revin la lucru de tip birou în aproximativ 1-2 săptămâni.

   
  Pentru detalii și progrămari, vă rugăm să luați legătura cu consultantul nostru medical la numărul de telefon 0773.996.999. 

  Tariful Chirurgie Generală:

  • Consult – 20 Ron
  • Control – 100 Ron

   

  Tariful operației de hernie ombilicală laparoscopică este de 7.500 RON. 

  Tariful operației include:

  • Anestezie generala
  • Internare 1 zi in rezerva individuala
  • Asistenta medicala
  • Hrana
  • Materiale sanitare
  • Medicamente
  • Optiunea unui insotitor (250 ron/zi)

   

  În vederea pregătirii pentru operația de hernie ombilicală este nevoie de o consultație inițială cu unul dintre medicii noștri de chirurgie generală.

  Programează-te la o consultație, hernia ombilicală poate fi considerat o urgență!

  Bloc operator dotat cu echipamente performante

  1. Laparoscop cu trusa completa de chirurgie laparoscopica
  2. Turn de chirurgie endoscopica
  3. Microscop operator performant pentru microchirurgie
  4. Instrumentar chirurgical complet pentru operatii minim invazive si clasice
   

  Medici chirurgie generala Buzau

  Dr. Dedu Razvan

  medic primar chirurgie generala

  Dr. Bostan Catalin

  medic primar chirurgie generala

  Urmărește acest video despre anestezie

  De ce să alegi clinica Angi San?

  Posibilități de plată în rate prin BRD și TBI Bank.

  Acces gratuit la servicii medicale cu asigurarea privată de sănătate.

  Bloc operator construit la ultimele standarde și dotat cu echipamente performante.

  Servicii de calitate, medici cu experiență și personal empatic nevoilor tale.

  Galerie foto

  Programează-te online!

  Simplu și rapid! Procesul de programare durează 2 minute, iar la final nu trebuie să plătești nimic.

  Call Now Button