Program-ceas

Program: Luni - Vineri (8:00 - 18:00)

Operație Hernie Inghinala

Secția de chirurgie generală din cadrul Clinicii Angi San Buzău, efectuează intervenție de hernie inghinală abordată laparoscopic.

Ce este hernia inghinală?

Hernia inghinală este cauzată de pătrunderea unei bucăți de țesut gras sau a unei părți din intestin în canalul inghinal, printr-un orificiu din peretele abdominal.

În funcție de modul în care apare aceste pot fi împărțite în doua tipuri:

 • Directă: caracterizată de slăbirea musculaturii, de multe ori din cauza îmbătrânirii, după o intervenție la nivelul abdomenului sau după o plagă.
 • Indirectă: această poate reprezenta o disfuncție congenitală și se poate trata la scurt timp după naștere.

Cauzele apariției herniei inghinale

Presiunea crescută de la nivelul musculaturii abdominale (la persoanele supraponderale sau care suferă de boli cronice) și rezistenta scăzută a peretelui abdominal (la vârstnici, la persoanele sedentare sau la cei care suferă de ciroză hepatică) sunt principalele cauze care pot duce la apariția herniei inghinale.

Contactează-ne rapid


  Simptome hernie inghinală

  Printre principalele simptome ale herniei la bărbați și la femei se numeră durerile și apariția unei umflături în zona inghinală. Alte simptome mai pot include: umflarea scrotului în cazul bărbaților, senzație locală de arsură sau mâncărime, durere profundă în timpul tusei și presiune în zona înghinală.

  Operație hernie inghinală laparoscopic

  Indicația unei cure chirurgicale este pusă în momentul în care medicul specialist confirmă diagnosticul. Cel mai des întâlnite forme de hernie simplă le regăsim la bărbați tineri pentru care procedura chirurgicală semnifică o reîntoarcere la un stil de viață normal, fară restricții în ceea ce privește efortul fizic. Când medicul chirurg discută despre o hernie avansată, procedura chirurgicală reprezintă o urgență (hernie strangulată) sau una amânată (hernia încarcerată). Acestea sunt cel mai des întâlnite la persoanele vârstnice.

  Echipa Angi San propune pacienților cea mai sigură și eficientă abordare pentru cura chirurgicală a herniei inghinale – procedura laparoscopică. Această tehnică este considerată minim invaziv în comparație cu operația clasică deoarece permite externarea pacientului a doua zi după intervenție și revenirea la un stil de viață normal.

  Laparoscopia este o metodă chirurgicală minim invazivă folosită pentru operații de la nivelul organelor abdominale și genitale interne.

  Chirurgia minim invazivă se realizează în totalitate sub ghidaj endoscopic, printr-o serie de manevre chirurgicale prin trei sau mai multe incizii mici, de aproximativ 0.5-1.5 cm.

  Operația herniei inghinale laparoscopic se realizează sub anestezie generală, administrată de medicul specialist ATI. Pacientul este supravegheat în permanență, până la trezire, de echipa ATI.

  Intervenția laparoscopică are mai multe avantaje:

  • recuperare rapidă
  • complicații de plagă mult mai mici, fară infecții
  • incizii mici, fără urme inestetice
  • vizibilitate mare asupra țesutului si a organelor localizate în jur
  • durere postoperatorie redusă.

  La un număr redus de pacienți intervenția laparoscopică nu este potrivită din cauza imposibilității vizualizării organelor în mod precis. În acest caz medicul chirurg va efectua procedura prin metoda deschisă chirurgicală.

  Factorii precum infecție severă, perforație, obezitate, sângerare, pot crește șansele convertirii operației laparoscopice într-una deschisă.

  După operația de hernie inghinală

  După intervenția laparoscopică de hernie inghinală pacientul va fi ținut sub observație, în medie, 24 de ore, înainte de a fi externat din clinica Angi San. Momentul externării depinde de mai mulți factori precum: tipul de hernie inghinală efectuată, starea fizică generală și reacția organismului după operație.

  În zilele următoare post operatorii, este posibil ca pacientul să resimtă dureri moderate în zonele în care au fost efectuate inciziile. Orice disconfort sau durere se va atenua în câteva zile.

  Riscul unei infecții după o intervenție de hernie inghinală este scăzut și majoritatea persoanelor se recuperează complet în termen de 4 săptămâni

  Pentru detalii și progrămari, vă rugăm să luați legătura cu consultantul nostru medical la numărul de telefon 0773.996.999. 

  Tariful Chirurgie Generală:

  • Consult – 200 Ron
  • Control – 100 Ron

  Tariful operației de hernie inghinală laparoscopică unilaterală este de 8.700 RON. 

  Tariful operației de hernie inghinală laparoscopică bilaterală este de 10.500 RON.

  Tariful operației include:

  • Anestezie generala
  • Internare 1 zi in rezerva individuala
  • Asistenta medicala
  • Hrana
  • Materiale sanitare
  • Medicamente
  • Optiunea unui insotitor (250 ron/zi)

   

  În vederea pregătirii pentru operația de hernie inghinală este nevoie de o consultație inițială cu unul dintre medicii noștri de chirurgie generală.

  Programează-te la o consultație, hernia inghinală poate fi considerat o urgență! 

  Bloc operator dotat cu echipamente performante

  1. Laparoscop cu trusa completa de chirurgie laparoscopica
  2. Turn de chirurgie endoscopica
  3. Microscop operator performant pentru microchirurgie
  4. Instrumentar chirurgical complet pentru operatii minim invazive si clasice
   

  Medici chirurgie generala Buzau

  Dr. Dedu Razvan

  medic primar chirurgie generala

  Dr. Bostan Catalin

  medic primar chirurgie generala

  Urmărește acest video despre anestezie

  De ce să alegi clinica Angi San?

  Posibilități de plată în rate prin BRD și TBI Bank.

  Acces gratuit la servicii medicale cu asigurarea privată de sănătate.

  Bloc operator construit la ultimele standarde și dotat cu echipamente performante.

  Servicii de calitate, medici cu experiență și personal empatic nevoilor tale.

  Galerie foto

  Programează-te online!

  Simplu și rapid! Procesul de programare durează 2 minute, iar la final nu trebuie să plătești nimic.

  Call Now Button