Program-ceas

Program: Luni - Vineri (8:00 - 18:00)

Operație Hernie Inghinala

Secția de chirurgie generală din cadrul Clinicii Angi San Buzău, efectuează intervenție de hernie inghinală abordată laparoscopic.

Ce este hernia inghinală?

Hernia inghinală este cauzată de pătrunderea unei bucăți de țesut gras sau a unei părți din intestin în canalul inghinal, printr-un orificiu din peretele abdominal.

În funcție de modul în care apare aceste pot fi împărțite în doua tipuri:

  • Directă: caracterizată de slăbirea musculaturii, de multe ori din cauza îmbătrânirii, după o intervenție la nivelul abdomenului sau după o plagă.
  • Indirectă: această poate reprezenta o disfuncție congenitală și se poate trata la scurt timp după naștere.

Cauzele apariției herniei inghinale

Presiunea crescută de la nivelul musculaturii abdominale (la persoanele supraponderale sau care suferă de boli cronice) și rezistenta scăzută a peretelui abdominal (la vârstnici, la persoanele sedentare sau la cei care suferă de ciroză hepatică) sunt principalele cauze care pot duce la apariția herniei inghinale.

Contactează-ne rapid


    Simptome hernie inghinală

    Printre principalele simptome ale herniei la bărbați și la femei se numeră durerile și apariția unei umflături în zona inghinală. Alte simptome mai pot include: umflarea scrotului în cazul bărbaților, senzație locală de arsură sau mâncărime, durere profundă în timpul tusei și presiune în zona înghinală.

    Operație hernie inghinală laparoscopic

    Indicația unei cure chirurgicale este pusă în momentul în care medicul specialist confirmă diagnosticul. Cel mai des întâlnite forme de hernie simplă le regăsim la bărbați tineri pentru care procedura chirurgicală semnifică o reîntoarcere la un stil de viață normal, fară restricții în ceea ce privește efortul fizic. Când medicul chirurg discută despre o hernie avansată, procedura chirurgicală reprezintă o urgență (hernie strangulată) sau una amânată (hernia încarcerată). Acestea sunt cel mai des întâlnite la persoanele vârstnice.

    Echipa Angi San propune pacienților cea mai sigură și eficientă abordare pentru cura chirurgicală a herniei inghinale – procedura laparoscopică. Această tehnică este considerată minim invaziv în comparație cu operația clasică deoarece permite externarea pacientului a doua zi după intervenție și revenirea la un stil de viață normal.

    Laparoscopia este o metodă chirurgicală minim invazivă folosită pentru operații de la nivelul organelor abdominale și genitale interne.

    Chirurgia minim invazivă se realizează în totalitate sub ghidaj endoscopic, printr-o serie de manevre chirurgicale prin trei sau mai multe incizii mici, de aproximativ 0.5-1.5 cm.

    Operația herniei inghinale laparoscopic se realizează sub anestezie generală, administrată de medicul specialist ATI. Pacientul este supravegheat în permanență, până la trezire, de echipa ATI.

    Intervenția laparoscopică are mai multe avantaje:

    • recuperare rapidă
    • complicații de plagă mult mai mici, fară infecții
    • incizii mici, fără urme inestetice
    • vizibilitate mare asupra țesutului si a organelor localizate în jur
    • durere postoperatorie redusă.

    La un număr redus de pacienți intervenția laparoscopică nu este potrivită din cauza imposibilității vizualizării organelor în mod precis. În acest caz medicul chirurg va efectua procedura prin metoda deschisă chirurgicală.

    Factorii precum infecție severă, perforație, obezitate, sângerare, pot crește șansele convertirii operației laparoscopice într-una deschisă.

    După operația de hernie inghinală

    După intervenția laparoscopică de hernie inghinală pacientul va fi ținut sub observație, în medie, 24 de ore, înainte de a fi externat din clinica Angi San. Momentul externării depinde de mai mulți factori precum: tipul de hernie inghinală efectuată, starea fizică generală și reacția organismului după operație.

    În zilele următoare post operatorii, este posibil ca pacientul să resimtă dureri moderate în zonele în care au fost efectuate inciziile. Orice disconfort sau durere se va atenua în câteva zile.

    Riscul unei infecții după o intervenție de hernie inghinală este scăzut și majoritatea persoanelor se recuperează complet în termen de 4 săptămâni.

    Preț operație hernie inghinală

    Tariful intervenției chirurgicale diferă:

    • hernie inghinală clasică unilaterală – 6.800 lei
    • hernie inghinală clasică bilaterală – 8.250 lei
    • hernie inghinală laparoscopică unilaterală – 8.700 lei
    • hernie inghinală laparoscopică bilaterală – 10.500 lei

    Posibilitate plată în rate prin TBI Bank și BRD sau acces gratuit la serviciile medicale a pacienților cu asigurare privată de sănătate.

    Prețul include:

    • Anestezie generală
    • Internare 1 zi în rezervă individuală
    • Asistență medicală
    • Hrană
    • Materiale sanitare
    • Medicamente
    • Optiunea unui însoțitor (250 lei/zi)

    În vederea pregătirii pentru operația de hernie inghinală este nevoie de o consultație inițială cu unul dintre medicii noștri de chirurgie generală.

    Programează-te la o consultație, hernia inghinală poate fi considerată o urgență!

    De ce să alegi clinica Angi San?

    Posibilități de plată în rate prin BRD și TBI Bank.

    Acces gratuit la servicii medicale cu asigurarea privată de sănătate.

    Bloc operator construit la ultimele standarde și dotat cu echipamente performante.

    Servicii de calitate, medici cu experiență și personal empatic nevoilor tale.

    Receptie

    Contactează-ne rapid


      Programează-te online!

      Simplu și rapid! Procesul de programare durează 2 minute, iar la final nu trebuie să plătești nimic.

      Programează-te online!

      Simplu și rapid! Procesul de programare durează 2 minute, iar la final nu trebuie să plătești nimic.

      Call Now Button