Program-ceas

Program: Luni - Vineri (8:00 - 18:00)

Implant Cameră Chimioterapie

Secția de chirurgie generală din cadrul Clinicii Angi San Buzău, efectuează intervenție de implant cameră pentru tratament citostatice.

Ce este camera pentru chimioterapie?

Tratamentul în cazurile oncologice presupun administrarea citostaticelor, a medicamentelor toxice atât pentru piele, cât și penetru vene și țesuturi. Cel mai des întâlnit efect secundar al chimioterapiei este flebita (distrugerea venelor pe care se administrează tratament).

Continuarea administrării citostaticelor prin venă duce la arderea țesutului din jur (acest fenomen este cauzat de scurgerea medicamentelor pe piele). Pentru a evita acest lucru, cât și pentru a ușura administrarea tratamentului la pacienții oncologici, se va folosi un dispozitiv medical special – o cameră implantabilă pentru acces venos prelungit care va permite medicamentului să se dilueze mai ușor într-un volum mare de sânge, efectele toxice asupra vasului de sânge fiind reduse foarte mult sau chiar înlăturate permanent.

Contactează-ne rapid


   

  Procedură montare cameră implantabilă

  Pentru ca această intervenție de montare a camerei să fie cât mai confortabilă medical chirurg va implanta camera portabilă (port-a-cath) în sala de operație, sub anestezie locală.

  Intervenția nu necesită spitalizare și este de scurtă durată (mai puțin de o oră).

  Camera de implantare (formată dintr-un rezervor de mici dimensiuni, din titan) se va insera sub piele (sub claviculă), printr-o incizie de aproximativ 2 cm. Portul poate fi folosit din a doua zi de la montare și pe toată durata tratamentului, citostaticele vor fi administrate continuu sau intermitent.

  Unul dintre beneficiile implantului constă în riscul extrem de redus de tromboză venoasă sau de infecții și nu prezintă contraindicații pentru efectuarea investigațiilor imagistice precum: RMN, CT, PET. De asemenea, prin camera implantabilă se pot administra și alte substanțe, ca de exemplu soluțiile nutritive (la pacienții care nu se mai pot alimenta oral) sau, în anumite situații, transfuzii de sânge.

  După încheierea ședințelor de chimioterapie, camera se poate îndepărta printr-o incizie simplă făcută sub anestezie locală de catre medicul chirurg.

  Tarife Chirurgie Generala

  Consult – 200 ron
  Control – 100 ron

  Tariful montare cameră chimioterapie este de 2.500 RON. 

  Tariful intervenției include:

  • Anestezie locală 
  • Asistenta medicala 
  • Materiale sanitare 
  • Medicamente 

  În vederea pregătirii pentru intervenția de montare a camerei de chimioterapie este nevoie de o consultație inițială cu unul dintre medicii noștri de chirurgie generală.

  Medici chirurgie generala Buzau

  Dr. Dedu Razvan

  medic primar chirurgie generala

  Dr. Bostan Catalin

  medic primar chirurgie generala

  De ce să alegi clinica Angi San?

  Posibilități de plată în rate prin BRD și TBI Bank.

  Acces gratuit la servicii medicale cu asigurarea privată de sănătate.

  Bloc operator construit la ultimele standarde și dotat cu echipamente performante.

  Servicii de calitate, medici cu experiență și personal empatic nevoilor tale.

  Galerie foto

  Contactează-ne rapid


   Programează-te online!

   Simplu și rapid! Procesul de programare durează 2 minute, iar la final nu trebuie să plătești nimic.

   Programează-te online!

   Simplu și rapid! Procesul de programare durează 2 minute, iar la final nu trebuie să plătești nimic.

   Call Now Button