Gastroenterologie

Clinica de Gastroenterologie situata in Str. Patriei nr. 88, deschisa in anul 2016 ofera variate servicii medicale in domeniu, intr-un spatiu modern, cu aparatura moderna.

Dr. Ursachescu Andreea

medic primar gastroenterologie

Dr. Paraipan Simona

medic primar gastroenterologie

CONTACTEAZĂ-NE RAPID


  • Consultatii gastroenterologie
  • Ecografie abdomen si pelvis
  • Endoscopie digestiva superioara
  • Colonoscopie
  • Variate tratamente de specialitate (ex. administrare de tratament perfuzabil, injectabil i.v., i.m. sau s.c., efectuarea de paracenteza exploratorie si evacuatorie etc.)
  • Variate analize de laborator

  Serviciile se pot efectua contra cost sau in baza biletului de trimitere.

                     In limitele locurilor disponibile, pentru pacientii care au asigurare de sanatate, unele dintre investigatii pot fi efectuate cu blilet de trimitere (eliberat de catre medicul dvs. de familie sau de catre un alt medic specialist, de orice alta specialitate) , deoarece clinica are contract cu CJAS Buzau.

  Explorarile endoscopice (colonoscopie si gastroscopie) se efectueaza cu analgosedare, administrata de catre medicul anestezist, oferind confort pacientului, in conditii de siguranta.
  Endoscopia digestiva superioara se poate efectua si cu anestezie locala daca exista contraindicatie la administrarea analgosedarii intravenoase (lucru pe care il stabileste medicul anestezist in urma consultului preanestezic) sau la cererea pacientului, daca acesta prefera doar anestezie locala.
  In clinica noastra, colonoscopia se efectueaza sub analgosedare administrata de medicul anestezist. In cazuri exceptionale, se poate efectua si fara anestezie, doar daca pacientul solicita in mod expres acest lucru sau daca medicul anestezist contraindica anestezia.

  Ce este analgosedarea?

  ANALGOSEDAREA este un tip de anestezie intravenoasa care presupune administrarea de catre medicul anestezist a unor medicamente analgezice si sedative, pe cale intravenoasa, in doze care permit eliminarea senzatiei de durere si discomfort, care ar putea aparea in lipsa anesteziei, cu mentinerea controlului functiei cardiorespiratorii de catre pacient.

  Cum se desfasoara investigatiile cu analgosedare?
  Veti fi sfatuit sa nu mancati si sa nu consumati lichide cu cel putin 6 ore anterior investigatiei care va fi efectuata cu analgosedare.
  Dupa un consult preanestezic efectuat de medicul anestezist si semnarea consimtamantului informat, veti fi intins pe patul de endoscopie, vi se va monta un cateter intravenos (de obicei la antebratul stang), veti fi conectat la un monitor care va urmari pemanent pulsul arterial, tensiunea arteriala si saturatia oxigenului arterial, vi se va conecta o canula nazala prin intermediul careia veti primi oxigen, dupa care medicul va incepe administrarea medicamentelor. Cu exceptia montarii cateterului intravenos (branulei), celelate manevre sunt nedureroase.
  Pe tot parcursul procedurii functiile vitale vor fi supravegheate de catre medicul anestezist. Administrarea substantelor se opreste in momentul in care investigatia se termina ( in medie dupa aproximativ 30 minute, in cazul colonoscopiei si 15 minute in cazul endoscopiei digestive superioare).
  Ulterior veti fi transferat in  salonul de monitorizare post anestezica situat in imediata vecinatate a laboratorului de endoscopie, unde veti fi supravegheat in continuare de catre personalul clinicii, pana la revenirea completa din anestezie. In general, recuperarea este rapida si veti fi externat in aceeasi zi, in medie dupa 3-4 ore.
  De retinut ca vi se va interzice sofatul in ziua respectiva, deoarece, desi impresia dvs. va fi ca sunteti capabil sa sofati , de fapt starea de discernamant va fi afectata iar reflexele si viteza de reactie vor fi incetinite (similar consumului de alcool), ceea ce nu va permite conducerea autovehiculelor in deplina siguranta, atat petru dvs cat si pentru ceilalti din trafic.
  Se recomanda de asemenea ca, la externare, sa fiti insotiti de o alta persoana, care sa va conduca pana la domiciliul dvs.

  La extrenare, veti primi rezultatul explorarii, recomandari privind planul de tratament pe care urmeaza sa-l urmati precum si referiri privind controalele ulterioare.

  Call Now Button0771 205 607