Eventrația este o hernie care se formează în același timp cu cicatricile după o intervenție chirurgicală abdominală. Eventrația este o complicație a unei laparotomii sau a unei intervenții chirurgicale pe abdomen.
În mod normal, după o procedură de laparotomie, incizia din peretele abdominal este cusută astfel încât să se închidă corect. Cu toate acestea, atunci când închiderea nu este efectuată corect, viscerele conținute în cavitatea abdominală pot scăpa, ducând la hernie.
Care sunt simptomele eventrației?
Simptomul eventrației este umflarea într-un punct de pe cicatricea chirurgicală. Eventrația poate fi complet asimptomatică: vizibilă fără a provoca niciun disconfort. Cu toate acestea, cele mai tipice simptome asociate cu această hernie sunt disconfortul abdominal după exerciții fizice sau după ce a stat în picioare mult timp, după tuse, strănut, mișcări intestinale, greață și vărsături.
Eventrația este mai frecventă în rândul persoanelor supraponderale, persoanelor în vârstă, care suferă de tuse cronică, constipație, obstrucție urinară și ascită.
Eventrația este tratată cu o procedură chirurgicală pentru a închide acel punct al peretelui abdominal care provoacă hernia. În acest scop,
există trei modalități diferite de intervenție:
Laparoscopia este o tehnică neinvazivă care permite accesul în cavitatea abdominală și cavitatea pelviană cu incizii mult mai mici decat cele efectuate în laparotomie. În aceste incizii se introduce laparoscopul, un instrument asemănător unui pai echipat cu o cameră conectată la un monitor extern.
Această procedură minim invazivă permite realocarea viscerelor evadate în locația lor inițială.
În schimb, operația de laparotomie (operația clasică) presupune o incizie mare în abdomen pentru relocarea intestinului și închiderea zonei abdominale cu cusături.
Laparoscopia este procedura cea mai recomandată pentru eliminarea herniilor deoarece permite spitalizare scurtă, cicatrici minime, vindecare mai rapidă și dureri postoperatorii mai reduse decât în operațiile efectuate cu laparotomie.
Operația de eventrație laparoscopică are o durată medie de 60-90 min.
Operația laparoscopică are mai multe avantaje:
De cele mai multe ori, vă puteți întoarce acasă a doua zi după perioada în care a fost efectuată operația de eventrație. Puteți resimți durerile locale si o stare de disconfort pentru perioade scurte de timp, însă veți primi de la medicul specialist medicamente pentru calmarea acestor simptome. Aceste stări post-operatorii durează cel mult o săptămână după intervenție, iar umflătura ar trebui să dispară în maxim două săptămâni.
Tariful intervenției chirurgicale prin procedura intervenția laparoscopică, este de 8.000 lei.
Posibilitate de plată în rate sau acces gratuit la serviciile medicale a pacienților cu asigurare privată de sănătate.
În vederea pregătirii pentru operația de eventrație este nevoie de o consultație inițială cu unul dintre medicii noștri de chirurgie generală. Programează-te la o consultație, eventrația poate fi o urgență!
Posibilități de plată în rate prin BRD și TBI Bank.
Acces gratuit la servicii medicale cu asigurarea privată de sănătate.
Bloc operator construit la ultimele standarde și dotat cu echipamente performante.
Servicii de calitate, medici cu experiență și personal empatic nevoilor tale.
Simplu și rapid! Procesul de programare durează 2 minute, iar la final nu trebuie să plătești nimic.
Simplu și rapid! Procesul de programare durează 2 minute, iar la final nu trebuie să plătești nimic.
Prin completarea acestui formular, îți dai acordul să primești oferte promotionale, mesaje comerciale si noutati din partea clinicii Angi San Buzau.