Sindromul tunelului carpian provoacă amorțeală, furnicături sau slăbiciune în mână. Redobândește-ți mobilitatea ⭐ Preț 2.500 lei
Secția de chirurgie din cadrul Clinicii Angi San Buzău efectuează procedura de cura chirurgicală a Sindromului de Tunel Carpian.
Sindromul tunelului carpian, numit și compresie nervoasă mediană, este o afecțiune care provoacă amorțeală, furnicături sau slăbiciune în mână. Acesta este cauzat de presiunea asupra nervului median. Tunelul carpian este un pasaj îngust înconjurat de oase și ligamente pe partea palmei mâinii. Când nervul median este comprimat, simptomele pot include amorțeală, furnicături și slăbiciune în mână și braț.
Anatomia încheieturii mâinii, problemele de sănătate și eventual mișcările repetitive ale mâinii pot contribui la sindromul de tunel carpian. Tratamentul adecvat ameliorează de obicei furnicăturile și amorțelile și restabilește funcția încheieturii mâinii și a mâinii.
În cele mai multe cazuri, simptomele sindromului de tunel carpian încep treptat, fără o leziune specifică. Mulți pacienți constată că simptomele lor apar și dispar la început. Cu toate acestea, pe măsură ce starea se agravează, simptomele pot apărea mai frecvent sau pot persista perioade mai lungi de timp.
Simptomele nocturne sunt foarte frecvente. Deoarece mulți oameni dorm cu încheieturile îndoite, simptomele te pot trezi din somn. În timpul zilei, simptomele apar adesea când țineți ceva pentru o perioadă prelungită de timp cu încheietura mâinii îndoită înainte sau înapoi, cum ar fi când folosiți un telefon, conduceți sau citiți o carte. Mulți pacienți consideră că mișcarea sau strângerea mâinilor ajută la ameliorarea simptomelor.
Majoritatea cazurilor de sindrom de tunel carpian sunt cauzate de o combinație de factori. Studiile arată că femeile și persoanele în vârstă sunt mai predispuse să dezvolte această afecțiune. Alți factori de risc pentru sindromul de tunel carpian includ:
Pentru a diagnostica sindromul de tunel carpian, medicul vă poate atinge partea din palmă a încheieturii, acesta fiind un test numit semn de tine. De asemenea, ar putea face teste, inclusiv:
Dacă tratamentul nechirurgical nu vă ameliorează simptomele sau oferă doar o ameliorare temporară, medicul vă poate recomanda o intervenție chirurgicală. Decizia de a recomanda intervenția chirurgicală se bazează pe:
În cazurile de lungă durată, cu amorțeală constantă și pierderea mușchilor degetului mare, poate fi recomandată intervenția chirurgicală pentru a preveni deteriorarea ireversibilă. Operația poate fi, de asemenea, recomandată dacă nu obțineți o ameliorare a simptomelor cu tratamente non-operatorii și/sau demonstrați modificări semnificative ale nervilor la testare.
Procedura chirurgicală efectuată pentru sindromul de tunel carpian se numește eliberare de tunel carpian. Majoritatea medicilor efectuează această procedură folosind una dintre cele două tehnici chirurgicale diferite, dar scopul ambelor este de a reduce presiunea asupra nervului median prin tăierea ligamentului care formează acoperișul tunelului (ligamentul transversal carpian). Eliberarea acestui ligament mărește dimensiunea tunelului și scade presiunea asupra nervului median, permițând fluxul sanguin adecvat către nervul și funcția nervului.
În cele mai multe cazuri, operația de tunel carpian se face în ambulatoriu. Operația se poate face sub anestezie generală sau anestezie locală.
Tarif procedură eliberare Tunel Carpian
Tariful intervenției este de 2.500 Ron.
Posibilitate de plată în rate (TBI Bank, BRD) și acces gratuit la serviciile medicale a pacienților cu asigurare privată de sănătate.
În vederea pregătirii pentru cura chirurgicală de tunel carpian este nevoie de o consultație inițială cu unul dintre medicii noștri de chirurgie plastică. Programează-te la o consultație, sindromul de tunel carpian poate fi considerat o urgență!