Program-ceas

Program: Luni - Vineri (8:00 - 18:00)

Cura Chirurgicală a Sindromului de Tunel Carpian

Secția de chirurgie din cadrul Clinicii Angi San Buzău efectuează procedura de cura chirurgicală a Sindromului de Tunel Carpian.

Ce este Sindromul Tunelului Carpian?

Sindromul tunelului carpian, numit și compresie nervoasă mediană, este o afecțiune care provoacă amorțeală, furnicături sau slăbiciune în mână. Acesta este cauzat de presiunea asupra nervului median. Tunelul carpian este un pasaj îngust înconjurat de oase și ligamente pe partea palmei mâinii. Când nervul median este comprimat, simptomele pot include amorțeală, furnicături și slăbiciune în mână și braț.

Anatomia încheieturii mâinii, problemele de sănătate și eventual mișcările repetitive ale mâinii pot contribui la sindromul de tunel carpian. Tratamentul adecvat ameliorează de obicei furnicăturile și amorțelile și restabilește funcția încheieturii mâinii și a mâinii.

Contactează-ne rapid


  Simptome ale Sindromului de Tunel Carpian

  • Amorțeală, furnicături, arsuri și durere – cel mai adesea la degetul mare și arătător, mijlociu și inelar
  • Senzații ocazionale asemănătoare șocului care iradiază către degetul mare și degetul arătător, mijlociu și inelar
  • Durere sau furnicături care pot călători în sus pe antebraț spre umăr
  • Slăbiciune și stângăcie în mână – acest lucru poate face dificilă efectuarea de mișcări fine
  • Scăparea lucrurilor din mână – din cauza slăbiciunii, amorțelii sau pierderii propriocepției (conștientizarea locului în care se află mâna în spațiu)

    

  În cele mai multe cazuri, simptomele sindromului de tunel carpian încep treptat, fără o leziune specifică. Mulți pacienți constată că simptomele lor apar și dispar la început. Cu toate acestea, pe măsură ce starea se agravează, simptomele pot apărea mai frecvent sau pot persista perioade mai lungi de timp.

  Simptomele nocturne sunt foarte frecvente. Deoarece mulți oameni dorm cu încheieturile îndoite, simptomele te pot trezi din somn. În timpul zilei, simptomele apar adesea când țineți ceva pentru o perioadă prelungită de timp cu încheietura mâinii îndoită înainte sau înapoi, cum ar fi când folosiți un telefon, conduceți sau citiți o carte. Mulți pacienți consideră că mișcarea sau strângerea mâinilor ajută la ameliorarea simptomelor.

  sindrom-tunel-carpian

  Ce cauzează Sindromul de Tunel Carpian?

  Majoritatea cazurilor de sindrom de tunel carpian sunt cauzate de o combinație de factori. Studiile arată că femeile și persoanele în vârstă sunt mai predispuse să dezvolte această afecțiune. Alți factori de risc pentru sindromul de tunel carpian includ:

  • Genetica – Tunelul carpian poate fi în mod natural mai mic la unii oameni sau pot exista diferențe anatomice care modifică cantitatea de spațiu pentru nervul – iar aceste trăsături pot apărea în familii.
  • Utilizarea repetitivă a mâinilor – Repetarea acelorași mișcări sau activități ale mâinii și încheieturii mâinii pe o perioadă prelungită de timp poate agrava tendoanele încheieturii mâinii, provocând umflături care exercită presiune asupra nervului.
  • Poziția mâinii și a încheieturii – Efectuarea de activități care implică flexia sau extensia extremă a mâinii și încheieturii mâinii pentru o perioadă prelungită de timp poate crește presiunea asupra nervului.
  • Sarcina –  Modificările hormonale în timpul sarcinii pot provoca umflături care duc la presiune asupra nervului.
  • Prezența altor afecțiuni– Diabetul, artrita reumatoidă și dezechilibrul glandei tiroide sunt afecțiuni care sunt asociate cu sindromul de tunel carpian.

  Diagnosticarea Sindromului de Tunel Carpian

  Pentru a diagnostica sindromul de tunel carpian, medicul vă poate atinge partea din palmă a încheieturii, acesta fiind un test numit semn de tine.. De asemenea, ar putea face teste, inclusiv:

  • Teste imagistice. Razele X, ultrasunetele sau examenele RMN îl pot ajuta pe medic să aibă o vizibilitate mai bună asupra oaseleor și țesuturilor dumneavoastră.
  • Electromiogramă. Medicul pune un electrod subțire într -un mușchi pentru a -i măsura activitatea electrică.
  • Studii de conducere nervoasă. Medicul vă depune electrozi pe piele. pentru a măsura semnalele din nervii mâinii și brațului.

  Tratarea Sindromului de Tunel Carpian

  Dacă tratamentul nechirurgical nu vă ameliorează simptomele sau oferă doar o ameliorare temporară, medicul vă poate recomanda o intervenție chirurgicală. Decizia de a recomanda intervenția chirurgicală se bazează pe:

  • Severitatea simptomelor tale
  • Constatările examenului fizic
  • Răspunsul la tratamentul non-operator
  • Rezultatele testării

  În cazurile de lungă durată, cu amorțeală constantă și pierderea mușchilor degetului mare, poate fi recomandată intervenția chirurgicală pentru a preveni deteriorarea ireversibilă. Operația poate fi, de asemenea, recomandată dacă nu obțineți o ameliorare a simptomelor cu tratamente non-operatorii și/sau demonstrați modificări semnificative ale nervilor la testare.

  Operația de Eliberare a Tunelului Carpian

  Procedura chirurgicală efectuată pentru sindromul de tunel carpian se numește eliberare de tunel carpian. Majoritatea medicilor efectuează această procedură folosind una dintre cele două tehnici chirurgicale diferite, dar scopul ambelor este de a reduce presiunea asupra nervului median prin tăierea ligamentului care formează acoperișul tunelului (ligamentul transversal carpian). Eliberarea acestui ligament mărește dimensiunea tunelului și scade presiunea asupra nervului median, permițând fluxul sanguin adecvat către nervul și funcția nervului.

  ooperatie-eliberare-tunel-carpian

  În cele mai multe cazuri, operația de tunel carpian se face în ambulatoriu. Operația se poate face sub anestezie generală sau anestezie locală.

  • Eliberare deschisă a tunelului carpian – Într-o intervenție chirurgicală de eliberare a tunelului carpian deschis, medicul dumneavoastră face o mică incizie în palmă și vă vede interiorul mâinii și încheieturii mâinii prin această incizie. În timpul procedurii, medicul va împărți ligamentul carpian transvers (acoperișul tunelului carpian). Aceasta crește dimensiunea tunelului și scade presiunea asupra nervului median. După operație, ligamentul poate crește treptat din nou împreună într-un mod prelungit, dar va exista mai mult spațiu în tunelul carpian și presiunea asupra nervului median va fi ușurată.
  • Eliberarea endoscopică a tunelului carpian – În chirurgia endoscopică, medicul face una sau două incizii mai mici ale pielii (numite portaluri) și folosește o cameră miniaturală sau un endoscop pentru a vedea interiorul mâinii și încheieturii mâinii. Un cuțit special este folosit pentru a diviza ligamentul carpian transvers, similar procedurii de eliberare deschisă a tunelului carpian.

   

  Preț procedură eliberare Tunel Carpian

  Tariful intervenției este de 2.500 lei.

  Posibilitate de plată în rate (TBI Bank, BRD) și acces gratuit la serviciile medicale a pacienților cu asigurare privată de sănătate.

  Prețul include:

  • Anestezie locală
  • Internare de zi în rezervă individuală
  • Asistență medicală
  • Materiale sanitare
  • Medicamente

  În vederea pregătirii pentru cura chirurgicala de tunel carpian este nevoie de o consultație inițială cu unul dintre medicii noștri de chirurgie plastică. Programează-te la o consultație, sindromul de tunel carpian poate fi considerat o urgență!

  De ce să alegi clinica Angi San?

  Posibilități de plată în rate prin BRD și TBI Bank.

  Acces gratuit la servicii medicale cu asigurarea privată de sănătate.

  Bloc operator construit la ultimele standarde și dotat cu echipamente performante.

  Servicii de calitate, medici cu experiență și personal empatic nevoilor tale.

  Receptie

  Contactează-ne rapid


   Programează-te online!

   Simplu și rapid! Procesul de programare durează 2 minute, iar la final nu trebuie să plătești nimic.

   Programează-te online!

   Simplu și rapid! Procesul de programare durează 2 minute, iar la final nu trebuie să plătești nimic.

   Call Now Button