Cura Chirurgicală a Sindromului de Tunel Carpian

Secția de chirurgie din cadrul Clinicii Angi San Buzău efectuează procedura de cura chirurgicală a Sindromului de Tunel Carpian.

Ce este Sindromul Tunelului Carpian?

Sindromul tunelului carpian, numit și compresie nervoasă mediană, este o afecțiune care provoacă amorțeală, furnicături sau slăbiciune în mână. Acesta este cauzat de presiunea asupra nervului median. Tunelul carpian este un pasaj îngust înconjurat de oase și ligamente pe partea palmei mâinii. Când nervul median este comprimat, simptomele pot include amorțeală, furnicături și slăbiciune în mână și braț.

Anatomia încheieturii mâinii, problemele de sănătate și eventual mișcările repetitive ale mâinii pot contribui la sindromul de tunel carpian. Tratamentul adecvat ameliorează de obicei furnicăturile și amorțelile și restabilește funcția încheieturii mâinii și a mâinii.

Sindromul Tunelului Carpian

Simptome ale Sindromului de Tunel Carpian

  • Amorțeală, furnicături, arsuri și durere – cel mai adesea la degetul mare și arătător, mijlociu și inelar
  • Senzații ocazionale asemănătoare șocului care iradiază către degetul mare și degetul arătător, mijlociu și inelar
  • Durere sau furnicături care pot călători în sus pe antebraț spre umăr
  • Slăbiciune și stângăcie în mână – acest lucru poate face dificilă efectuarea de mișcări fine
  • Scăparea lucrurilor din mână – din cauza slăbiciunii, amorțelii sau pierderii propriocepției (conștientizarea locului în care se află mâna în spațiu)

În cele mai multe cazuri, simptomele sindromului de tunel carpian încep treptat, fără o leziune specifică. Mulți pacienți constată că simptomele lor apar și dispar la început. Cu toate acestea, pe măsură ce starea se agravează, simptomele pot apărea mai frecvent sau pot persista perioade mai lungi de timp.

Simptomele nocturne sunt foarte frecvente. Deoarece mulți oameni dorm cu încheieturile îndoite, simptomele te pot trezi din somn. În timpul zilei, simptomele apar adesea când țineți ceva pentru o perioadă prelungită de timp cu încheietura mâinii îndoită înainte sau înapoi, cum ar fi când folosiți un telefon, conduceți sau citiți o carte. Mulți pacienți consideră că mișcarea sau strângerea mâinilor ajută la ameliorarea simptomelor.

Ce cauzează Sindromul de Tunel Carpian?

Majoritatea cazurilor de sindrom de tunel carpian sunt cauzate de o combinație de factori. Studiile arată că femeile și persoanele în vârstă sunt mai predispuse să dezvolte această afecțiune. Alți factori de risc pentru sindromul de tunel carpian includ:

  • Genetica – Tunelul carpian poate fi în mod natural mai mic la unii oameni sau pot exista diferențe anatomice care modifică cantitatea de spațiu pentru nervul – iar aceste trăsături pot apărea în familii.
  • Utilizarea repetitivă a mâinilor – Repetarea acelorași mișcări sau activități ale mâinii și încheieturii mâinii pe o perioadă prelungită de timp poate agrava tendoanele încheieturii mâinii, provocând umflături care exercită presiune asupra nervului.
  • Poziția mâinii și a încheieturii – Efectuarea de activități care implică flexia sau extensia extremă a mâinii și încheieturii mâinii pentru o perioadă prelungită de timp poate crește presiunea asupra nervului.
  • Sarcina – Modificările hormonale în timpul sarcinii pot provoca umflături care duc la presiune asupra nervului.
  • Prezența altor afecțiuni– Diabetul, artrita reumatoidă și dezechilibrul glandei tiroide sunt afecțiuni care sunt asociate cu sindromul de tunel carpian.

Diagnosticarea Sindromului de Tunel Carpian

Pentru a diagnostica sindromul de tunel carpian, medicul vă poate atinge partea din palmă a încheieturii, acesta fiind un test numit semn de tine. De asemenea, ar putea face teste, inclusiv:

  • Teste imagistice. Razele X, ultrasunetele sau examenele RMN îl pot ajuta pe medic să aibă o vizibilitate mai bună asupra oaselor și țesuturilor dumneavoastră.
  • Electromiogramă. Medicul pune un electrod subțire într-un mușchi pentru a-i măsura activitatea electrică.
  • Studii de conducere nervoasă. Medicul vă depune electrozi pe piele pentru a măsura semnalele din nervii mâinii și brațului.

Tratarea Sindromului de Tunel Carpian

Dacă tratamentul nechirurgical nu vă ameliorează simptomele sau oferă doar o ameliorare temporară, medicul vă poate recomanda o intervenție chirurgicală. Decizia de a recomanda intervenția chirurgicală se bazează pe:

  • Severitatea simptomelor tale
  • Constatările examenului fizic
  • Răspunsul la tratamentul non-operator
  • Rezultatele testării

În cazurile de lungă durată, cu amorțeală constantă și pierderea mușchilor degetului mare, poate fi recomandată intervenția chirurgicală pentru a preveni deteriorarea ireversibilă. Operația poate fi, de asemenea, recomandată dacă nu obțineți o ameliorare a simptomelor cu tratamente non-operatorii și/sau demonstrați modificări semnificative ale nervilor la testare.

Operația de Eliberare a Tunelului Carpian

Procedura chirurgicală efectuată pentru sindromul de tunel carpian se numește eliberare de tunel carpian. Majoritatea medicilor efectuează această procedură folosind una dintre cele două tehnici chirurgicale diferite, dar scopul ambelor este de a reduce presiunea asupra nervului median prin tăierea ligamentului care formează acoperișul tunelului (ligamentul transversal carpian). Eliberarea acestui ligament mărește dimensiunea tunelului și scade presiunea asupra nervului median, permițând fluxul sanguin adecvat către nervul și funcția nervului.

Operație de Eliberare a Tunelului Carpian

În cele mai multe cazuri, operația de tunel carpian se face în ambulatoriu. Operația se poate face sub anestezie generală sau anestezie locală.

  • Eliberare deschisă a tunelului carpian – Într-o intervenție chirurgicală de eliberare a tunelului carpian deschis, medicul dumneavoastră face o mică incizie în palmă și vă vede interiorul mâinii și încheieturii mâinii prin această incizie. În timpul procedurii, medicul va împărți ligamentul carpian transvers (acoperișul tunelului carpian). Aceasta crește dimensiunea tunelului și scade presiunea asupra nervului median. După operație, ligamentul poate crește treptat din nou împreună într-un mod prelungit, dar va exista mai mult spațiu în tunelul carpian și presiunea asupra nervului median va fi ușurată.
  • Eliberarea endoscopică a tunelului carpian – În chirurgia endoscopică, medicul face una sau două incizii mai mici ale pielii (numite portaluri) și folosește o cameră miniaturală sau un endoscop pentru a vedea interiorul mâinii și încheieturii mâinii. Un cuțit special este folosit pentru a diviza ligamentul carpian transvers, similar procedurii de eliberare deschisă a tunelului carpian.

Tarif procedură eliberare Tunel Carpian

Tariful intervenției este de 2.500 Ron.

Posibilitate de plată în rate (TBI Bank, BRD) și acces gratuit la serviciile medicale a pacienților cu asigurare privată de sănătate.

Tariful include:

  • Anestezie locală
  • Internare de zi în rezervă individuală
  • Asistență medicală
  • Materiale sanitare
  • Medicamente

În vederea pregătirii pentru cura chirurgicală de tunel carpian este nevoie de o consultație inițială cu unul dintre medicii noștri de chirurgie plastică. Programează-te la o consultație, sindromul de tunel carpian poate fi considerat o urgență!

Contacteaza-ne rapid

De ce să alegi clinica Angi San?

La Angi San, combinăm profesionalismul de top cu empatia și inovația medicală pentru a-ți oferi îngrijire la cele mai înalte standarde. Experiența noastră vastă și dedicarea întregii noastre echipe fac diferența în fiecare etapă a îngrijirii tale.

Plata în Rate

Plată în rate

Posibilități de plată în rate prin BRD și TBI Bank.

Asigurări Private

Acceptăm Asigurări Private

Acces gratuit la servicii medicale cu asigurarea privată de sănătate.

Angi San Clinic
Echipamente Performante

Echipamente Performante

Bloc operator construit la ultimele standarde și dotat cu echipamente performante.

Calitate Garantată

Calitate Garantată

Servicii de calitate, medici cu experiență și personal empatic nevoilor tale.

Contacteaza-ne rapid

Programeaza-te online!

Fă primul pas spre o viață mai sănătoasă și programează-te la o consultație! Procesul de programare este rapid și simplu, durează 2 minute, iar la final nu trebuie să plătești nimic.

Programează-mă Online
keyboard_arrow_up