Program-ceas

Program: Luni - Vineri (8:00 - 18:00)

 De ce criterii să ții cont atunci când alegi forma și dimensiunea implanturilor mamare

De ce criterii să ții cont atunci când alegi forma și dimensiunea implanturilor mamare

Mărirea în volum a sânilor este poate una dintre cele mai populare dorințe atunci când vine vorba despre estetică la femei, însă statisticile ne arată că doar aproximativ 4000 de persoane apelează anual la serviciile unui chirurg plastician pentru augmentarea mamară cu implant de silicon. Iar motivele pot fi variate: fie își doresc o remodelare la nivelul sânilor odată cu înaintarea în vârstă sau după procesul de alăptare, fie au sâni mici și își doresc să își completeze armonios silueta cu implanturi mai mari, fie pur și simplu preferă un volum mai mare la nivelul bustului, care să le facă să se simtă mai bine în pielea lor.

Însă înainte de a efectua orice operație de augmentare mamară, este necesar ca fiecare pacientă să analizeze cu atenție criteriile de alegere a celor mai potrivite implanturi de silicon. Iată de ce trebuie să ții cont atunci când te decizi să îți mărești sânii:

Tipul de implant: rotund sau anatomic

Poate că nu știați, dar există două tipuri de implant mamar: rotund și anatomic. Implanturile rotunde din silicon au un efect pronunțat, augmentând sânii atât în partea de sus, cât și în partea de jos, oferind un efect de tip push-up acestora. Pe de altă parte, implanturile anatomice sunt acele implanturi cu formă naturală, tip lacrimă sau pară, care augmentează sânii mai mult în partea de jos, oferind un aspect natural, mărit în volum sânilor tăi.

Ca idee, implanurile rotunde au fost primele tipuri de implanturi folosite și rămân în continuare în topul recomandărilor medicilor și ale preferințelor pacientelor, aproximativ 9 din 10 femei manifestându-și preferința pentru ele.

Mărimea implantului: între 100 ml – 600 ml

Mărimea implantului este iarăși unul dintre aspectele importante pe care o femeie trebuie să le ia în considerare. Desigur că fiecare persoană apelează la această intervenție din dorința de a obține un volum suplimentar al bustului, însă care este măsura ideală? Ei bine, acest lucru depinde de personalitatea, forma corpului și obiectivele estetice ale fiecărei femei în parte.

Și dacă implantul de 100 ml este asociat unor sâni foarte mici, implantul de 600 ml este asociat unui rezultat exagerat de mare, acesta fiind și motivul pentru care cele mai solicitate tipuri de implant ca volum sunt cele între 350 ml – 400 ml, o dimensiune peste media solicitată în țările din Europa, de regulă asociată alegerilor femeilor din SUA sau Brazilia. Aceast volum este echivalentul mărimii de cupă C a sutienului, de dimensiune mai mare sau mai mică.

În altă ordine de idei, iată de ce criterii trebuie să ții cont atunci când alegi forma și dimensiunea implanturilor mamare:

Forma corpului

În mod ideal, implanturile mamare se aleg în urma unei consilieri oferite de medicul chirurg plastician, care va face anumite recomandări în funcție de forma corpului. Un implant mamar de dimensiuni mari va fi întotdeauna greu sau chiar imposibil de acomodat la peretele toracic al unei femei cu sâni foarte mici, la fel cum implanturile mamari mici nu sunt primele opțiuni pentru femei cu sâni mari. Așadar, mărimea sânilor naturali, dimensiunea peretelui toracic, dar și înălțimea și constituția pe care le ai sunt criterii de care trebuie să ții cont atunci când alegi implanturile mamare.

Vârsta și stilul de viață

Alegerea mărimii implantului mai este condiționată și de vârsta pe care o ai deoarece este cunoscut faptul că odată cu procesul de îmbătrânire, pielea își pierde din elasticitate, iar un implant mamar prea mare, poate fi asociat unei greutăți suplimentare și unui aspect inestetic. De asemenea, dacă ai un job solicitant, care presupune activitate fizică intensă, augmentarea mamară cu implant de silicon de dimensiuni mari poate fi o alegere nepotrivită deoarece va cauza oboseală, dureri de spate și disconfort. Nu în ultimul rând, poate necesita o a 2-a intervenție chirurgicală de ajustare a sânilor.

Personalitatea

Personalitatea este cel de-al treilea criteriu, poate cel mai important din punct de vedere subiectiv, în funcție de care trebuie să îți alegi forma și dimensiunea implantului mamar. Așadar, dacă ești o persoană extrovertită căreia îi place să fie în centrul atenției, atunci implanturile de silicon de formă rotundă și dimensiuni medii-mari sunt cele mai potrivite pentru tine. În schimb, dacă ești o persoană căreia nu îi place să atragă toate privirile, dar își dorește să se simtă mai bine în pielea sa, cu un decolteu plin, dar discret, atunci probabil implanturile mamare rotunde sau anatomice de dimensiuni mici-medii, pot fi mai potrivite pentru tine.

Așadar, trece în revistă toate aceste criterii înainte de a alege forma și mărimea implantului mamar pentru care vei opta. Desigur, un rol important în toată această decizie îl are și medicul chirurg plastician, care te va consilia pentru a face cea mai bună alegere pentru tine.

Spitalul Angi San din Buzău este singura unitate medicală din oraș, acreditată pentru realizarea operației de augmentare mamară cu implanturi de silicon. Acum nu mai trebuie să te deplasezi până la București pentru realizarea intervențiilor de chirurgie plastică. Beneficiezi de experiența și dotările de ultimă generație ale spitalului Angi San și ai parte de cele mai performante servicii medicale și de rezultate pe măsura așteptărilor tale. Programează-te la un consult și află mai multe detalii!

Sursa foto: Freepik.com

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Call Now Button