Program-ceas

Program: Luni - Vineri (8:00 - 18:00)

Excizie chist inghinal

Secția de chirurgie din cadrul Clinicii Angi San Buzău efectuează intervenția de excizie a chistului inghinal cu anestezie.

Ce este chistul inghinal?

Acest chist este o mică formațiune în derm, întâlnită frecvent în zona inghinală. Acesta poate depăși uneori diametrul de 5 centimetri. Este inconfortabil și inestetic.

Chistul inghinal poate provoca durere la atingere în momentul în care se inflamează și se infectează. Acesta nu trebuie tratat ca pe un simplu coș (stors), deoarece fără un consult de specialitate sau o intervenție chirurgicală corectă acesta se reface.

Ce cauzează chistului inghinal?

Chistul inghinal este cauzat de blocarea glandelor sebacee, dar se poate forma și în urma unei leziuni, precum cicatrizarea după o leziune, rană chirurgicală, acnee sau altă afecțiune a pielii. 

Contactează-ne rapid


  Cum este diagnosticat chistul inghinal?

  Chistul inghinal este ușor de diagnosticat, pe baza examenului clinic efectuat de medicul chirurg. Ulterior consultului de specialitate în care a fost diagnosticat chistul inghinal, pacientul se poate programa pentru intervenția chirurgicală de excizie a chistului.

  Operație chist inghinal

  Drenarea chistului inghinal nu este întotdeauna eficientă, singura cale de a scăpa definitiv de acesta este îndepărtarea chirurgicală a glandei sebacee blocate. Este important de menționat faptul că tratamentul chirurgical nu se efectuează în momentul în care chistul este transformat septic, deoarece există posibilitatea de a nu fi îndepărtată cămașa în totalitate și de a forma cicatrice.

  Chisturile nu trebuie traumatizate sau stoarse sub nicio formă, deoarece durerile se pot agrava, iar aspectul zonei se va înrăutăți. Operația de îndepărtare a chistului inghinal se realizează cu anestezie locală și este nedureroasă. Pacientul poate părăsi clinica imediat după finalizarea intervenției.

  Excizie chist inghinal

  Cel mai eficient tratament pentru eliminarea chisturilor inghinale este îndepărtarea chirurgicală. După îndepărtarea formațiunilor, este puțin probabil ca chisturile să revină. Excizia chistului inghinal are o durată medie de 30 min și se face cu anestezie locală.

  Operația are mai multe avantaje:

  • recuperare rapidă
  • complicații de plagă mult mai mici, fără infecții
  • incizii mici, fără cicatrici mari și inestetice
  • durere postoperatorie redusă.

   

  Așteptări după operația de excizie a chistului inghinal

  În zilele următoare post operatorii, este posibil ca pacientul să resimtă dureri minime în zona în care a fost efectuată incizia. Orice disconfort sau durere se va atenua în câteva zile. Riscul unei infecții după o intervenție de îndepărtare a chistului inghinal este scăzut. Firele de sutură se scot după aproximativ 7 zile

  Preț operație excizie chist inghinal

  Tariful intervenției chirurgicale de eliminare a chistului inghinal, este de 1200 lei.

  Posibilitate de plată în rate (TBI Bank, BRD) și acces gratuit la serviciile medicale a pacienților cu asigurare privată de sănătate.

  Prețul include:

  • Anestezie locală
  • Asistență medicală
  • Materiale sanitare

   

   

  În vederea pregătirii pentru excizia chistului inghinal este nevoie de o consultație inițială cu unul dintre medicii noștri de chirurgie generală. Programează o consultație!

  De ce să alegi clinica Angi San?

  Posibilități de plată în rate prin BRD și TBI Bank.

  Acces gratuit la servicii medicale cu asigurarea privată de sănătate.

  Bloc operator construit la ultimele standarde și dotat cu echipamente performante.

  Servicii de calitate, medici cu experiență și personal empatic nevoilor tale.

  Receptie

  Programează-te online!

  Simplu și rapid! Procesul de programare durează 2 minute, iar la final nu trebuie să plătești nimic.

  Call Now Button