Secția de chirurgie generală din cadrul Clinicii Angi San Buzău, efectuează intervenție de îndepărtare a apendicelui inflamat prin procedura de apendicectomie laparoscopică.
Apendicectomia sau operația de apendicită efectuată laparoscopic presupune îndepărtarea chirurgicală a apendicelui inflamat cu ajutorul unor instrumente introduse în abdomen prin incizii de mici dimensiuni. Această intervenție este practicată în urma inflamației apendicelui pentru a evita complicațiile severe, precum peritonita sau abcesul abdominal.
Simptomele tipice apendicitei includ dureri localizate în zona abdominală dreaptă, greață și febră. Durerile se pot intensifica pe măsură ce inflamația apendicelui evoluează.
Apendicita poate să apară în momentul în care apendicele este blocat de un corp străin sau ca răspuns al unei inflamații / infecții prezente în corpul nostru.
Diagnosticul este sugerat de simptomele descrise de pacient și de examenul clinic efectuat de medicul chirurg. Pentru o mai bună diagnosticare se pot solicita și alte examene: teste de urină, examene imagistice abdominale, teste de sânge.
Singurul tratament eficient este intervenția chirurgicală care se poate efectua prin procedura laparoscopică în clinica Angi San din Buzău.
Laparoscopia este o metodă chirurgicală minim invazivă folosită pentru operații la nivelul organelor abdominale și genitale interne.
Chirurgia minim invazivă se realizează în totalitate sub ghidaj endoscopic, printr-o serie de manevre chirurgicale prin trei sau mai multe incizii mici, de aproximativ 0.5-1.5 cm.
Apendicectomia laparoscopică se realizează sub anestezie generală, administrată de medicul specialist ATI. Pacientul este supravegheat în permanență, până la trezire, de echipa ATI.
Intervenția laparoscopică are mai multe avantaje:
La un număr redus de pacienți intervenția laparoscopică nu este potrivită din cauza imposibilității vizualizării organelor în mod precis. În acest caz medicul chirurg va efectua procedura prin metoda deschisă chirurgicală.
Factorii precum infecție severă, perforație, obezitate, sângerare, pot crește șansele convertirii operației laparoscopice într-una deschisă.
După operația de apendicită pacientul va fi ținut sub observație, în medie, 24 de ore, înainte de a fi externat din clinica Angi San. Momentul externării depinde de mai mulți factori precum: tipul de apendicectomie efectuată, starea fizică generală și reacția organismului după operație.
În zilele următoare post apendicectomie, este posibil ca pacientul să resimtă dureri moderate în zonele în care au fost efectuate inciziile. Orice disconfort sau durere se va atenua în câteva zile.
Riscul unei infecții după o intervenție de apendicită este scăzut și majoritatea persoanelor se recuperează complet în termen de 4-6 săptămâni.
Pentru detalii și progrămari, vă rugăm să luați legătura cu consultantul nostru medical la numărul de telefon 0773.996.999.
Consult – 250 ron
Control – 100 ron
Tariful operatiei include:
La Angi San, combinăm profesionalismul de top cu empatia și inovația medicală pentru a-ți oferi îngrijire la cele mai înalte standarde. Experiența noastră vastă și dedicarea întregii noastre echipe fac diferența în fiecare etapă a îngrijirii tale.
Posibilități de plată în rate prin BRD și TBI Bank.
Acces gratuit la servicii medicale cu asigurarea privată de sănătate.
Bloc operator construit la ultimele standarde și dotat cu echipamente performante.
Servicii de calitate, medici cu experiență și personal empatic nevoilor tale.
Fă primul pas spre o viață mai sănătoasă și programează-te la o consultație! Procesul de programare este rapid și simplu, durează 2 minute, iar la final nu trebuie să plătești nimic.
Programeaza-ma acum